Boekentips voor ondernemers (herfst 2021)

Het geheim van groeikracht: De internationaal bewezen groeiformule in 3 stappen – René Savelberg
Je bent ambitieus en je gelooft in je product en in je organisatie. Kortom, je wilt groeien! Dan is het hoog tijd voor een groeiplan, maar hoe pakt je dat aan? In dit boek onthult voormalig McDonald’s-topman, ondernemer en nlgroeit-mentor René Savelberg de geheime formule van groeiende ondernemingen. Lees hoe grote merken doelgericht inzetten op ‘groeikracht’ en succesvol groeien door anders te denken en anders te doen.

De perfecte match – Kirsten de Roo
Vind jij het lastig om goed personeel te vinden? Strateeg Kirsten de Roo helpt bedrijven bij het aantrekken en inzetten van de juiste mensen op de juiste plek. In dit boek lees je hoe je je vooroordelen aan de kant zet, met welke criteria je je droomkandidaat kunt selecteren en hoe je ervoor zorgt dat je nieuwe medewerkers niet gillend wegrennen, maar zich ontpoppen als succesfactor voor jouw bedrijf.

Via Mollie: De weg naar succes van een Amsterdamse start-up – Remco Boer
Mollie is een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Dat leverde hen dit jaar al een top 10 plek op in de Top 250 Groeibedrijven. In ‘Via Mollie’ kijkt Remco Boer terug op zijn tijd als directeur en aandeelhouder bij Mollie, de startup van eigen bodem die uitgroeide tot internationale speler. Hij vertelt over de belangrijkste beslissingen van het bedrijf en over de drijvende kracht achter de razendsnelle groei. Kritisch en eerlijk reflecteert Boer op de zoektocht naar de juiste product-market fit, de moeizame internationale uitbreiding van Mollie, en de wrijving tussen hem en oprichter Adriaan Mol. Een eerlijk en fascinerend kijkje achter de schermen van een fintech-pionier.

Nu of nooit: 7 regels waarmee je alles kunt bereiken wat je wilt – Kristel Groenenboom
Toen Kristel op 23-jarige leeftijd het containerbedrijf van haar vader wilde overnemen, verklaarde iedereen haar voor gek. Inmiddels is ze bekend als de containerqueen van Nederland. In dit boek beschrijft hoe ze de ene na de andere tegenslag heeft overwonnen. In haar ontdekkingstocht naar haar eigen grenzen leert ze lassen, geeft ze advies aan een minister en leert ze in Italië hoe je betere lasagne kunt maken dan je schoonmoeder. Fun fact: Kristel is mentee bij nlgroeit.

Ondernemers vs managers – Hendrik Stiksma, Erwin Frunt
In dit boek gaan ondernemer Erwin en manager Hendrik het gesprek aan over de bekende clichés, verschillen en overeenkomsten tussen managers en ondernemers. Wie wint? Maar ook: wat kunnen ze van elkaar leren en waar vullen ze elkaar aan? In hun boek vind je talloze interviews met bekende ondernemers én managers (de oplettende lezer spot ook enkele nlgroeit-gezichten), en de laatste inzichten over ondernemers en managers uit de (arbeids)psychologie en academisch onderzoek.

Structuring for extreme revenue growth: quickly monetize your biggest opportunity – Chris Out
Jarenlang is ondernemer en ex-nlgroeit mentee Chris Out op zoek geweest naar het antwoord op de vraag: wat kan ik vandaag doen om echte impact te maken op de groei van een bedrijf? Het maakt niet uit of je nu ondernemer bent, binnen een corporate werkt, in finance of net begint met growth hacking. Dit boek gaat terug naar de ultieme principes van groei en data gedreven werken. Na het lezen van dit boek ga je makkelijker, sneller en meer omzet genereren. Dit door een duidelijk methode die bedrijfsbreed in te zetten is.

De vrouw van 1 miljoen: groeigids voor female founders – Véronique Bockstal
Vrouwelijke ondernemers zijn helaas nog steeds in de minderheid. Het ontbreekt hun nochtans niet aan ambitie en talent om een succesvol bedrijf te bouwen. In dit boek richt Véronique Bockstal zich tot vrouwelijke ondernemers met de ambitie om op te schalen naar een omzet van meer dan € 1 miljoen. Ze ontleedt de groeidrempels die ondernemers op hun pad ervaren en gidst je aan de hand van ervaringen, tips, zelf- en bedrijfsscans naar die mijlpaal van € 1 miljoen.