96% van de bedrijven stagneert in plaats van te groeien. Hoe zorg jij dat jouw bedrijf de volgende groeistap wel weet te maken?

Hoe hard je ook werkt, het kan zo zijn dat je groei stagneert of zelfs afneemt. Je werkt keihard, maar hebt het idee dat het geen verschil maakt. Dit overkomt (bijna) alle ondernemers. Maar wat zorgt er nou voor dat sommige de fase weten te overwinnen, terwijl anderen hierin blijven hangen, of zelfs uiteindelijk moeten opgeven? Wanneer succesvolle ondernemers terugblikken op hun ondernemersbestaan, dan blijkt vaak dat er iemand naast ze stond die ze met raad en daad bijstond en op wiens advies ze altijd konden bouwen: een mentor. Zonder deze persoon waren ze nooit zover gekomen.

Klappen van de zweep

Een mentor helpt bij het bepalen van jouw positie en de groeistrategie van jouw bedrijf. Het zijn ondernemers die hun sporen hebben verdiend, die weten waar ze het over hebben en het klappen van de zweep kennen. Ondernemers die weten wat jij doormaakt omdat ze dat zelf ook hebben meegemaakt. Laagdrempelig kunnen sparren met een andere ondernemer en horen over zijn ervaringen is erg waardevol. Bovendien blijkt uit de praktijk: ondernemers nemen eigenlijk alleen advies aan van andere ondernemers. Logisch, wie weet beter wat jij doormaakt, dan iemand die hetzelfde heeft ervaren?

Het nlgroeit mentortraject

Dus loop je tegen groeiproblemen aan en heb jij meer dan vijf medewerkers en een miljoen euro omzet? Meld je dan aan voor het mentortraject van nlgroeit. Join the club! Op basis van jouw groeivraag zoekt een ervaren adviseur samen met jou een mentor. Daarna bespreek je samen met de mentor jouw groeikansen (of -pijnen). Deze bewezen succesformule heeft al veel ondernemers geholpen duurzaam en slim te groeien. Ondernemen leer je namelijk niet in de schoolbanken, maar van ondernemers die verder zijn dan jij.

Whitepaper: leer van succesvolle ondernemers

De groei van je bedrijf in goede banen leiden? Daar hebben ervaren ondernemers een aantal goede tips voor. Die lees je in de nlgroeit whitepaper. Hierin gaan we verder in op de verschillende groeifasen van jouw bedrijf, hoe jouw behoeften en rol als ondernemer daardoor veranderen. Daarnaast lees je verschillende praktijkverhalen van groeiondernemers én mentoren.