Whitepaper: de haperende groeimotor van het nederlands kleinbedrijf

Daar probeert nlgroeit antwoord op te geven. Bij nlgroeit werken ondernemers samen aan één doel: ondernemers laten doorgroeien om zo de Nederlandse economie te versterken. We bieden een platform waar ondernemers elkaar helpen om hun volgende groeistap te zetten. En dat is nodig, want het MKB is de groeimotor van onze economie. 

MKB: 58% van de omzet in het bedrijfsleven

Het MKB is belangrijk, zo niet de belangrijkste bedrijven groep van Nederland. ze zijn immers verantwoordelijk voor 58% van de totale omzet en dragen voor 70% bij aan de werkgelegenheid. Een aantal redenen zijn te noemen die bijdragen aan de haperende groei van het MKB:

  • Minder ambitie dan de ons omringende landen
  • Conjunctuurgevoeligheid
  • Veranderingen in de markt die niet worden gevolgd
  • Moeilijk toegang tot extra kapitaal
  • Vaardigheid om te groeien – management ervaring en alertheid op veranderingen
  • Regelingen en verplichtingen zijn onvoordelig

 

Werken aan groei-ambitie

Nlgroeit helpt ondernemers werken aan hun groeiambitie. Door hen bewust te maken van groeikansen (inspireren) en te activeren om gebruik te maken van coaching en opleiding middels een bedrijfscoach of mentor. Zo laten we het MKB weer groeien, en samen de economie van Nederland bloeien.

Meer lezen? Download hier de white paper ‘De haperende groeimotor van het Nederlands kleinbedrijf’ opgesteld door Justin Jansen (professor Corporate Entrepreneurship RSM/ Erasmus universiteit Rotterdam) en Occo Roelofsen (lid Nederlands Comité Financiering en Ondernemerschap en partner McKinsey).