Voor wie?

ELITE is een groeiversneller speciaal voor de meest ambitieuze Nederlandse bedrijven. Exclusief toegankelijk voor bedrijven met een omzet vanaf 10 miljoen euro.

Waar?

Euronext Amsterdam – Beursplein 5, Amsterdam

Wanneer?

Het Nederlandse ELITE-programma bestaat uit 3 modules gegeven in zes dagen.

Na afronding van de Nederlandse modules stroom je door in in het internationale ELITE-programma.

Wat is ELITE?

In het kloppende hart van de Euronext Group, vinden we ELITE, een Europees ecosysteem bedoeld voor private ondernemingen. ELITE functioneert als een versneller van groei en biedt toegang tot private en publieke financiering. Dit wordt bereikt door middel van workshops, coaching en strategische ondersteuning.

Speciaal voor de Nederlandse markt is in nauwe samenwerking met Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE), ScaleUp Company en nlgroeit het Nederlandse ELITE-programma ontwikkeld.

Naast de ontwikkeling van leiderschapsvaardigheden en groeistrategieën, stelt ELITE bedrijven in de gelegenheid een breder (internationaal) netwerk te creëren en vergemakkelijkt het de toegang tot (groei)kapitaal.

Dit dynamische ecosysteem telt momenteel meer dan 1.300 bedrijven uit 23 Europese landen. De resultaten spreken voor zich: ELITE-bedrijven hebben samen al meer dan 1.300 bedrijfstransacties ter waarde van ongeveer €20 miljard uitgevoerd. Dit toont aan dat bedrijven in het ELITE-netwerk volop kansen benutten zodra ze toegang krijgen tot de markten.

Voor wie is ELITE?

ELITE is er voor ondernemers die op zoek zijn naar een versnelling in hun groei. Omdat het op dit moment niet snel genoeg gaat of omdat de groei gestagneerd is. Om in aanmerking te komen voor deelname wordt gekeken naar de omzet (minimaal €10 miljoen), de historische groei en het toekomstpotentieel.

ELITE kenmerkt zich door het kleinschalige en persoonlijke karakter. Door te werken met kleine groepen (van maximaal 15 bedrijven) en een zorgvuldige selectie van de deelnemers zorgen we ervoor dat je enkel met gelijkgestemde ondernemers bent en hierdoor makkelijk waardevolle relaties opbouwt.

Een MBA voor mijn bedrijf

Jop Wolff, CEO en co-founder van Workrate, volgde het Nederlandse ELITE programma.

Pleun Opperman

Pleun Opperman

Parakar Group

“Ik ben lid geworden van ELITE omdat het inspirerend is om te worden omringd door mensen die zeer gelijkgestemd zijn en zich in een vergelijkbare fase van een organisatie bevinden als ik nu. Toen ik meedeed aan de eerste kennismakingsavond, voldeed het volledig aan al mijn verwachtingen. Het was zeer gastvrij en ik voelde me echt begrepen, dus ik ben er trots op dat ik dat heb mogen ervaren.”

Carlos Klein

Carlos Klein

Klein Units

“We zijn lid geworden van ELITE omdat we momenteel een plateau bereiken en naar het volgende niveau willen gaan om onze strategie, visie en missie te versterken. We denken dat ELITE de perfecte plek is om dit uit te werken.”

Jop Wolff

Jop Wolff

Jop Wolff

Workrate

“We hebben ons aangesloten bij ELITE omdat we onszelf willen ontwikkelen. Ons bedrijf is een groeibedrijf. Twintig jaar lang zijn we gemiddeld met ongeveer dertig procent per jaar gegroeid, en het is erg complex. Je moet voortdurend blijven leren. Door deel te nemen aan het ELITE-programma hopen we geïnspireerd te raken, gelijkgestemde ondernemers te ontmoeten die dezelfde problemen, uitdagingen en kansen hebben.”

Wat het ELITE-programma voor jou kan betekenen

In 4 maanden ontwikkel je een strategie die zorgt voor nieuwe winstgevende groei, je helpt bij het managen en opschalen van nieuwe initiatieven en je bedrijf klaarmaakt voor groei.

Door je huidige situatie als vertrekpunt te gebruiken en daarmee aan de slag te gaan zet je snel concrete stappen voorwaarts. Samen met een selecte groep gelijkgestemde ondernemers werk je aan je plannen. Door te sparren leer je van de ervaringen van anderen en ontwikkel je waardevolle inzichten voor je eigen onderneming.

Je ontwikkelt deze strategie door middel van een mix van inspirerende sessies, gesprekken met marktleiders, academici en andere ondernemers.

Verrijk je kennis en ontwikkel nieuwe inzichten. Je gebruikt dit als fundament voor de groeiversnelling van je bedrijf. ELITE kenmerkt zich door een persoonlijk en informeel karakter.

Naast het Nederlands netwerk treed je ook toe tot een exclusief internationaal netwerk van topondernemers, leidinggevenden en gelijkgestemden

Het ELITE-platform geeft je toegang tot alle informatie en het netwerk dat je nodig hebt wanneer je zoekt naar financiering van je groei. Als lid heb jij daarnaast toegang tot evenementen op de belangrijkste Europese beurslocaties, met de nationale pers, tot het bijwonen van rondetafelgesprekken met belangrijke belanghebbenden van de overheid.

Drie Nederlandse modules

Het Nederlandse ELITE-programma vindt plaats in het financiële hart van Nederland, bij Euronext op Beursplein 5 in Amsterdam.

Op weg naar nieuwe winstgevende groei

 • Creëer een toekomstbestendige identiteit en doel
 • Bouw een platform voor groei
 • Benut je kerncompetenties
 • Plaats klantgerichtheid centraal

Managen en schalen van nieuwe initiatieven

 • Identificeer nieuwe groeikansen
 • Geef talent en teams kracht en verbind ze
 • Verhelder en stroomlijn besluitvorming
 • Schaal je cultuur op

Maak je bedrijf klaar voor verandering

 • Creëer betrokkenheid en motivatie
 • Maak je visie helder en breng deze over
 • Bouw een hoogpresterende organisatie

5 experts en docenten

Tom J.M. Mom

Professor of Strategic Growth and Implementation

Justin Jansen

 Professor of Corporate Entrepreneurship

Ferdinand Jaspers

 Adjunct Professor of Innovation Excellence & Entrepreneurship

Rutger Prent

Co-owner ScaleUp Company

Kees de Jong

Founder nlgroeit, serial entrepreneur

Neem deel aan internationale ELITE-workshops

Als lid van de ELITE-community krijg je toegang tot alle ELITE-workshops. Tijdens deze workshops verdiep je je in de belangrijkste groeifactoren.

De bijeenkomsten van dit jaar zijn:

 • International Workshop – Private and public capital to support successful ventures
  27 juni 2024
 • International Workshop – Sustainability, the roadmap towards positive impact
  10 september 2024
 • International Workshop – Internationalisation, M&A, beyond national borders: how, when and why enter new markets
  13 november 2024

Maak kennis met het ELITE-programma

Misschien vraag je je af of ELITE iets voor jou is?

Wanneer je hieronder je gegevens achter laat nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op.

Veelgestelde vragen

ELITE is een groeiversneller speciaal voor de meest ambitieuze Nederlandse bedrijven.

Het programma is exclusief toegankelijk voor bedrijven met een omzet vanaf 10 miljoen euro. Omdat we het belangrijk vinden om gelijkgestemden ondernemers bij elkaar te brengen, hanteren wij een ondergrens van €10 miljoen euro. Daarnaast is een intake gesprek onderdeel van de selectieprocedure.

Het ELITE programma is voor de founder/CEO/CFO.

Het is een compact maar doelgericht programma dat door de inhoudelijke opzet en de focus op peer-to-peer learning en directe toepasbaarheid efficiënt is opgezet. Hierdoor zet je relatief snel stappen. De Nederlandse modules vinden plaats in een tijdsbestek van 4 maanden. Daarna stroom je in het internationale ELITE-programma door. Deelname is voor 12 maanden.

De investering voor het eerste jaar, inclusief de drie Nederlandse modules en 1 jaar toegang tot het ELITE-netwerk, bedraagt 18.500,- euro.

Na het eerste jaar bedragen de jaarlijkse kosten 10.000,- euro.

Deelname aan het programma is voor maximaal twee personen per bedrijf: founder/CEO/CFO + 1MT lid.

Ja zeker, financiering is slechts een onderdeel van het programma. In de eerste 4 maanden maak je een plan dat aansluit op jouw eigen doelstellingen.