Koningin Máxima aanwezig bij nlgroeit-bijeenkomst in Gouda

Scale-ups in Nederland
Occo Roelofsen, lid van het Nederlands Comité van Ondernemerschap en prof.dr. Justin Jansen van de Erasmus Universiteit Rotterdam, lieten in een presentatie zien hoe het op dit moment gesteld is met het groeiondernemerschap in Nederland. Justin Jansen: “Het is belangrijk voor de Nederlandse economie om genoeg bedrijven te hebben die blijven groeien. Hoe meer (snel)groeiende bedrijven, hoe sneller we uit de crisis zullen komen. Toch sluiten ondersteuningsmaatregelen op dit moment niet aan bij de specifieke uitdagingen waar deze groeibedrijven mee te maken hebben. De middelen zijn veelal te generiek.”

Brainstorm
Koningin Máxima nam deel aan het programma in haar hoedanigheid als van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap. Dit comité is ingesteld door de minister van Economische Zaken en Klimaat en zet zich in om het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf te versterken.

Gouda
Dat deze bijeenkomst plaats heeft gevonden in het gemeentehuis van Gouda, is niet toevallig. In dit gebouw is Grant Thornton (partner van nlgroeit) gevestigd. Grant Thornton en nlgroeit bundelen al 5 jaar hun krachten om proactief bij te dragen aan het groeivermogen en de continuïteit van Nederlandse mkb-bedrijven.

Host van nlgroeit, ondernemer en columnist, Kees de Jong: “De kracht van nlgroeit is de hulp die ondernemers krijgen van ervaren mentoren. Ondernemen en zeker groeien in coronatijd is een uitdaging. Met de snellere toegang tot betere contacten en kennis die men bij nlgroeit van de ervaren mentoren krijgt, behoort groeien zelfs nu tot de mogelijkheden. Er zijn al ruim 400 mentoren aangesloten en 1700 ondernemers gekoppeld aan een mentor.”

nlgroeit
nlgroeit is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, KVK, NLevator en NL2025. Vanaf 13 januari 2016 voert nlgroeit activiteiten uit om MKB-ondernemers te helpen om nog sneller te groeien. Focus ligt op het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden die de ondernemer nodig heeft de verschillende groeifases door te komen. In de afgelopen 5 jaar heeft nlgroeit bijna 1700 ondernemers aan een mentor gekoppeld, 2900 ondernemers van elkaar laten leren tijdens peer to peer sessies en ruim 29.000 geïnspireerd tijdens (online) events.

Koningin Máxima spreekt de stakeholders in de zaal toe.
Bron foto: Oscar van der Wijk