Mentorboost, voor ondernemers die willen groeien – Mayke van Keep

Als groeiondernemer word je geconfronteerd met nieuwe uitdagingen waar je zelf niet altijd het antwoord op hebt. Hoe houd je je mensen gemotiveerd? Hoe stel ik een goed managementteam samen? Hoe maak ik met mijn bedrijf de volgende stap? Wij hebben tien groeivragen gesteld aan onze mentoren.

In deze serie gaat Kees de Jong, ondernemer, mentor en medeoprichter van nlgroeit, in gesprek met die mentoren over hun antwoord op deze vragen. In deze aflevering het antwoord van Mayke van Keep op de groeivraag; Hoe houd je je medewerkers vast?

Je mensen vasthouden

Volgens Mayke zijn er bij het behouden van haar medewerkers drie factoren van belang. Ten eerste is de maatschappelijke missie van haar bedrijf heel duidelijk, waardoor de mensen die voor haar werken vaak al beginnen met een grote betrokkenheid. Ten tweede krijgen mensen ruimte en mogelijkheden zichzelf te ontwikkelen: ze krijgen vanaf het begin al veel verantwoordelijkheden en kansen. Als laatste speelt de sfeer op kantoor een belangrijke rol. Door een warme, prettige werksfeer merk je dat mensen graag bij je bedrijf blijven. 

Quote: “Wij staan als bureau altijd achter onze medewerkers.”

Benieuwd naar Mayke’s volledige verhaal? Kijk hier het hele gesprek.