5 vragen aan… Rob Peters | Handpicked Agencies

Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit?
“Mijn ochtend bestaat uit een kop koffie en de krant. Verder sport of yoga ik graag in de ochtend. Daarna starten mijn meetings. Mijn werkzaamheden zijn op dit moment hybride. Over het algemeen ben ik vooral op strategisch niveau bezig voor mijn bedrijf. Ik vind het wel belangrijk om feeling te blijven houden met de business, vandaar dat ik ook nog af en toe meehelp met strategie in klantenprojecten en veel met klanten praat over hun ervaringen.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
“Uit verschillende dingen. Ik lees veel, voornamelijk managementboeken. Het boek van Frederic Laloux genaamd Reinventing Organizations is bijvoorbeeld een interessant theoretisch boek over zelfsturing. Meer naar de praktische kant gekeken is Getting Teams Done van Diederick Janse & Marco Bogers interessant. Handpicked Agencies is al best lang bezig met zelfsturing, oorspronkelijk geïnspireerd door het boek van Ricardo Semler. Al deze boeken hebben daaraan bijgedragen. Naast boeken lezen krijg ik ook inspiratie door gesprekken aan te gaan met andere ondernemers. Ik ga graag naar conferenties, bijvoorbeeld ieder jaar naar South by Southwest Conference in Texas. Het is afhankelijk over welk onderwerp ik inspiratie zoek, soms is dat over het vak zelf, dan weer over trends of ontwikkelingen.”

Welke stap in jouw onderneming vond je het allerleukst om te zetten?
“Ik probeer van de reis te genieten en niet alleen van het doel. Je moet als ondernemer juist die kleine momenten vieren. Vooral samen de energie vinden, dat vind ik heel belangrijk. Ik kan erg genieten van een connectie tussen mensen creëren, ook al heeft dat misschien zakelijk minder impact dan een grote doorbraak met meer zakelijk succes. In onze groeistrategie breiden wij ons portfolio sterk uit. De basis is daarbij de volledige (digitale) customer journey van onze klanten. Binnen deze journey ontzorgen wij onze klanten als groep met super gespecialiseerde agencies op deelgebieden van die customer journey. Van het ontwikkelen van het merk, het bouwen van shops, web-en mobile applicaties, tot aan creatieve campagnes en digital marketing. In onze wereld ontstaat soms een nieuw domein, of is er een gat wat we nog niet hebben ingevuld. Dan gaan we op zoek naar ondernemers die dat kunnen opvullen. We koppelen mensen aan elkaar en kijken of daar energie kan ontstaan. Als dat goed zit, heb je een vruchtbare bodem om iets nieuws te starten.”

Wat was jouw grootste leermoment?
“Heel veel, maar niet één waar ik denk: dat was een bepaalde doorbraak. Het ondernemerschap is wat mij betreft een continu proces. Je moet telkens weer die spiegel voorhouden. Niet als een baas acteren, maar als een leider. Een baas wil niemand hebben, maar een leider volgt iedereen. Zo leer je wat wel en niet goed werkt voor mensen. En natuurlijk maak je daarin veel fouten. Wat ik in ieder geval heb geleerd is dat de manier waarop je leiding geeft aan een groep,heel goed bij je eigen persoonlijkheid moet passen.”

Ga je liever voor onderbuikgevoel of data?
“Ik heb geleerd dat als het geen emotie is maar echt gevoel, dat dat altijd correct is. Als je voor een keuze staat wil je dat het gevoel sowieso goed is. Daarnaast moet de data natuurlijk ook kloppen. Maar als alleen de data klopt en het gevoel niet, dan moet je het niet doen.”