Top 250 groeibedrijven 2020: Ton Wagemans van Considerati

Top 250 groeibedrijven 2020: Ton Wagemans van Considerati

Anderhalve week na het nlgroeit jaarevent stond de wereld op zo’n kop door het coronavirus. Afgelopen week spraken wij Ton en het gaat best aardig gezien de omstandigheden. “Het kan niet altijd feest zijn, dus eigenlijk gaat het prima”, is de nuchtere reactie van Ton. Er is gelijk actie ondernomen toen Corona kwam en alles is zoveel mogelijk aangepast aan de nieuwe werkelijkheid. Alle niet noodzakelijke kosten zijn geschrapt en de focus is gelegd om dit jaar zo ongeschonden mogelijk door te komen in plaats van op winstgevendheid.

Considerati is een legal en public affairs adviesbureau voor de digitale wereld. Zij helpen organisaties maatschappelijk verantwoord te innoveren met digitale technologie en data. De afgelopen tijd is duidelijk geworden dat technologie heel nuttig kan zijn. Sectoren die eerst nog wat terughoudend waren, hebben nu in een sneltreinvaart veel mogelijkheden van technologie omarmd. Bijvoorbeeld om op afstand te kunnen werken. Ton denkt dat dit een blijvende verandering teweeg zal brengen nu mensen hebben ervaren dat je niet altijd vanuit een kantoor hoeft te werken en dat  er online heel veel kan.

Tegelijkertijd wordt het daardoor nog belangrijker dat zaken als privacy en bescherming van gevoeligheden heel goed geregeld zijn. De expertise van Considerati op het gebied van gezichtsherkenning en biometrie wordt steeds meer gevraagd. Daarnaast is het ook duidelijk geworden hoe cruciaal de rol is die techbedrijven vervullen. Overleg met overheden en publiekprivate samenwerking wordt steeds belangrijker, een rol die Considerati als ervaren specialist goed past. Er komt ook steeds meer aandacht voor ethische vraagstukken, waar hun Responsible Tech in gespecialiseerd is.  

Considerati wil graag goed zijn in wat zij doen en of zij er nou veel of weinig geld meer verdienen staat hier los van. Natuurlijk zijn deze tijden ook voor Ton en zijn team een uitdaging maar zij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. De vraag waar zij zich mee bezig houden; hoe kun je technologie zo goed mogelijk inzetten in de samenleving, is alleen maar relevanter geworden.