Mentorboost, voor ondernemers die willen groeien – Iris Koolen

Mentorboost, voor ondernemers die willen groeien

Hebben we het over een echte hands-on ondernemer? Dan hebben we het over Iris Koolen. Haar passie? Een business opbouwen en laten groeien.

Van onderwijskundige naar een succesvolle ondernemer. Iris laat het perfecte voorbeeld zien hoe het kan lopen als ondernemer; ze waagde een sprong naar het ondernemerschap en bouwden meerdere succesvolle bedrijven op. Na de verkoop van het haar bedrijf TinQwise is Iris opnieuw gaan ondernemen met als resultaat vier verschillende bedrijven RMMBR, Elephant Road, Bespeak en Visavi. Kees de Jong gaat het gesprek aan met deze toponderneemster om op het antwoord te komen achter dè groeivraag; ”Ze verwachten van mij een sterke strategie, hoe maak je die?”

Fouten maken?
”Bepaal met elkaar wat je wilt” Volgens Iris is dit ontzettend belangrijk. In alles wat je doet, reflecteer ook of dit in de strategie past. Heb je een superambitieuze strategie? Het helpt enorm om hiernaar te acteren. Fouten maken mag, de ondernemers les van Iris is dan ook dat je fouten mag maken en die ook mag delen.

 

”Als je ondernemer bent, heb je de kwaliteiten om te kunnen omdenken.”

 

Design sprint
Eén keer per kwartaal werkt Iris in een design sprint onder begeleiding van een professional. De basis van deze sprints is de input van de medewerkers en klanten. Volgens Iris is het ook goed om steeds meer potentiële klanten bij het proces te betrekken om het zo te kunnen toetsen.