Wat je aandacht geeft, groeit

Mentor van zijn bedrijf is Hugo de Koning van Young Capital, groeiambassadeur van nlgroeit. Jesse vertelt over zijn groeidoel: “Binnen drie jaar staat Aimforthemoon in Nederland bekend als de partij die nieuwe bedrijven bouwt door de beste ondernemers te binden en te matchen tot startupteams en in samen werking met corporates ervoor zorgt dat deze bedrijven ook succesvol worden en klaar zijn voor groei.” Internationale ambities zijn er ook. “We willen tegen die tijd twee buitenlandse, ondernemende ‘cellen’ actief hebben, één in New York en één in Londen.”

“Zo behoud je ondernemerschap en creëer je een platte organisatie.”

De groeivragen van Jesse hangen samen met zijn ambitie om de groei van Aimforthemoon in ondernemende en internationale cellen te realiseren. Een celstructuur is een organisatievorm die opgebouwd is uit zelfstandig opererende organisatieteams. Deze teams zijn zelf verantwoordelijk voor alle onderdelen van de organisatie. Groeit een cel boven een aantal personen, dan splitst de cel zich in tweeën en komt er een nieuwe cel bij. Zo behoud je ondernemerschap en creëer je een platte organisatie. Jesse: ” Een celstructuur opzetten is 1, maar hoe doe je dit internationaal? Hoe kan je een groeiende, platte en ondernemende organisatie bouwen met ideële doelstellingen? Hoe kan je cultuur, identiteit en idealen vasthouden van je organisatie als je de groei via cellen vorm geeft?”

“Wat je aandacht geeft groeit, nlgroeit zorgt voor meer aandacht.”

Een eerste gesprek met mentor Hugo de Koning gaf meteen al inzicht. “De celfilosofie van Eckart Wintzen werkt in het snel schalen van je organisatie. Hierdoor kan je een lokale markt sneller bedienen, maar ook flexibeler en meer schaalbaar groeien. Geen gemakkelijk vraagstuk om dit ook nog eens internationaal te doen. Het vergt een duidelijke visie en sterk leiderschap,” aldus Jesse. “Naast de ervaring die Hugo heeft, vond ik het vooral prettig hoe open en gemotiveerd hij is om me te helpen. Hij heeft meermaals aangegeven dat ik hem altijd kan bellen als ik ergens hulp nodig heb. Hier ga ik dus zeker gebruik van maken!” Die aandacht werkt volgens Jesse. “Het  is echt waar. Wat je aandacht geeft, groeit. Nlgroeit zorgt voor meer aandacht.”

“Leren van een nieuwe generatie”

Mentor Hugo de Koning vond het leuk om zijn ervaring te delen over wat er wel of niet goed is gegaan. “In zo’n eerste gesprek ben ik vooral veel vragen aan het stellen bijvoorbeeld over het business model. Daar leer ik elke keer weer van. Het is een nieuwe generatie, die het weer anders doet.” Aimforthemoon koppelt ondernemers aan corporates. “Het verraste mij aangenaam om te horen dat ze aan tafel komen bij grote bedrijven. Onderstreept weer eens dat de innovatie niet altijd in de ‘oude/ grote’ bedrijven intern kan plaatsvinden en dan op zoek gaan naar ondernemers om groei en innovatie te bereiken. Hier biedt Aimforthemoon een oplossing voor.”
Hugo de Koning vindt het geweldig dat nlgroeit zich richt op deze groeiondernemers. “Er is al zo veel aandacht voor startups. Het is goed dat groeiondernemers ook aandacht krijgen. Zij zijn duurzaam bezig en kunnen nog meer betekenen voor de economie.”

Auteur: Margriet Buseman, Contentstrateeg nlgroeit