Koningin Máxima houdt toespraak bij VIP-event nlgroeit

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt woensdagmiddag 30 maart in het Achmea Congrescentrum in Zeist een korte toespraak bij het VIP-event van nlgroeit. Dit is een platform waar ondernemers elkaar helpen om hun volgende groeistap te zetten. De bijeenkomst is een dankbetuiging van nlgroeit aan alle betrokkenen die zich de afgelopen zes jaar hebben ingezet voor ondernemers. Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, neemt na haar toespraak deel aan een aantal rondetafelgesprekken over de rol van nlgroeit.

Nlgroeit is een platform door ondernemers, voor ondernemers. Het richt zich op het verbeteren van ondernemerschap binnen het midden- en kleinbedrijf (mkb), voor ondernemers met een minimale omzet van een miljoen euro per jaar. Door onder meer mentortrajecten, groeiassessments en evenementen wil nlgroeit ondernemers inspireren en hen helpen hun bedrijf verder te laten groeien. Nlgroeit werkt sinds drie jaar samen met Centraal Beheer, onderdeel van Achmea. Het is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Kamer van Koophandel, Stichting NLevator en NL2025.

Het VIP-event is bedoeld voor mentoren, groei-ambassadeurs, partners en stakeholders die in de afgelopen jaren ondernemers hebben geholpen met hun groeiambities. Aan de hand van mentor-mentee verhalen wordt stilgestaan bij de impact van de 450 mentoren die ondernemers ondersteunen en inspireren. Daarnaast wordt teruggeblikt op zes jaar nlgroeit en vooruitgekeken naar de plannen van de stichting voor de komende tijd. Koningin Máxima gaat na haar toespraak met aanwezigen in gesprek over de vraag hoe nlgroeit het mkb in Nederland kan stimuleren en hoe het mentorprogramma verder verbeterd kan worden.

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om ondernemerschap in Nederland te stimuleren. Daarbij richt het Comité zich op versterking van het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf.