Recap ScaleUp Summit 2023

Woensdag 5 april was nlgroeit bij het ScaleUp Summit 2023 en wat een geweldige dag was het! Met 500 Scale-up ondernemers in een bomvolle zaal was het een dag vol energie en inspiratie ook dankzij de uitstekende organisatie van ScaleUp Company.

Ondernemen in crisistijd

Het thema van de dag, ‘ondernemen in crisistijd’, bracht veel interessante gesprekken op gang en wat hebben we ontzettend veel geleerd van de verschillende topsprekers.

Nlgroeit is trots op Michiel Muller, oprichter van Picnic Technologies (en mentor bij nlgroeit) die op het podium stond en zijn ervaringen en inzichten deelde over zijn veranderende rol als oprichter en internationaliseren. Mooie quote van Michiel: “Internationalisering is niet alleen iets voor grote bedrijven, ook als Scale Up kun je internationaal groeien.”

Een knaller van een line-up

Verne Harnish, auteur van ‘Scaling Up’ en ‘Mastering the Rockefeller Habits’, deelde inspirerende inzichten over het belang van wendbaarheid en klantgerichtheid in crisistijd. Verne deelde ons de mooie quote van F1 coureur Ayrton Senna: “You can’t overtake 15 cars in sunny wheather, but you can in the rain.”

“Price is the most efficient profit driver”: In een wereld waarin prijs en waarde vaak als aparte begrippen worden gezien, herinnert spreker Hermann Simon, oprichter van Simon-Kucher & Partners, ons eraan dat ze ooit één en hetzelfde waren in de Romeinse tijd. Het is daarom essentieel om de toegevoegde waarde die je als bedrijf biedt te benadrukken bij het bepalen van je prijsstrategie – dit zorgt niet alleen voor loyale klanten, maar ook voor een gezonde winst voor je onderneming.

Al met al was het een fantastische dag vol inspiratie en motivatie om onze eigen ondernemingen naar een hoger niveau te tillen. Dank aan alle sprekers en deelnemers voor de geweldige dag en aan ScaleUp Company en Kees de Jong voor de organisatie van dit evenement. We zijn trots om als nlgroeit deel uit te maken van deze community van ondernemers die elkaar ondersteunen en inspireren om te groeien en te slagen.

Hoe blijf je als ondernemer succesvol en gemotiveerd? Volgens spreker Ali Niknam, oprichter Bunq en TransIP, is het antwoord simpel: “blijf leren en sta open!” Ali weet als geen ander hoe belangrijk het is om een mentor te hebben die bij jouw groeifase past. Ben jij op zoek naar een mentor? Laat één van onze 500 topmentoren je helpen bij het bereiken van je doelen en het zetten van de volgende stap. Vraag hier jouw mentor aan bij nlgroeit!