Hare Majesteit Koningin Máxima is dinsdag 14 november 2017 aanwezig bij Groeien in het Noorden, een regionale bijeenkomst van nlgroeit in IJsstadion Thialf in Heerenveen. Nlgroeit, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en Nlevator, is een programma van en voor ondernemers met ambitie die elkaar willen helpen om groei te realiseren. Koningin Máxima is aanwezig als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering.

Bij Groeien in het Noorden zijn (snel) groeiende ondernemers uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe aanwezig. Doel is startende en gevestigde ondernemers te inspireren en te laten groeien door ze te voorzien van (regionale) rolmodellen en het aanbieden van relevante kennis en netwerken van mentoren en partijen die kunnen helpen hun ondernemersvaardigheden te verbeteren. Tijdens de bijeenkomst kunnen de ondernemers deelnemen aan rondetafelgesprekken met een Groei-ambassadeur, maar ook in gesprek gaan met organisaties die zich bezig houden met ondernemersvaardigheden zoals businessschools, programma’s en opleidingen gericht op de groei van de ondernemer.

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering is ingesteld door de minister van Economische Zaken. Het Comité zet zich in om het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf, met als focus het kleinbedrijf in Nederland, te versterken. Het Comité zet daarvoor onder andere haar kennis, ervaring en netwerken in om (groei)ondernemersvaardigheden te versterken en ambitieuze ondernemerschapscultuur te stimuleren. Daarnaast vormt en onderhoudt het Comité een netwerk van organisaties die actief zijn op het gebied van financiering en (ambitieus) ondernemerschap.

Bron: Koninklijk Huis