De top 250 groeibedrijven 2020: WIBA IT van Anne Willeboordse

De top 250 groeibedrijven 2020: WIBA IT van Anne Willeboordse

In de week na het jaarevent werd de vrouw van Anne opgenomen in het ziekenhuis met een heftige longontsteking. Na diverse testen bleek het geen corona te zijn maar “gewoon” pure pech. Door deze situatie was het dagelijkse ritme al snel verstoord en was thuiswerken de enige mogelijkheid. Inmiddels is zijn vrouw weer kerngezond net als zijn naasten en collega’s.

Focus
Bij WIBA IT zijn ze al gewend om af en toe thuis te werken. Het omschakelen naar volledig thuiswerken was daarom snel gemaakt. Vanuit de gedachte om niet afhankelijk te zijn van 1 branche, is Wiba IT actief in diverse sectoren. Een goede keuze aangezien op dit moment veel branches door de coronacrisis worden geraakt. Op dit moment focust Anne zich samen met zijn team met name op de sectoren die op dit moment wel groei realiseren. De vraag naar IT specialisten wordt weer wat groter en de verwachting is dat deze na de zomer weer op het oude niveau is.

Ook ligt de focus op het realiseren van een nog intensiever contact met bestaande klanten. Zodat Wiba IT hen kan ondersteunen bij de ontwikkelingen die hun bedrijven op dit moment doormaken.

Om groei te realiseren als bedrijf is het volgens Anne cruciaal om een goed team te hebben. De komende periode verwacht Anne dat er veel goede werknemers op de markt beschikbaar komen voor een nieuwe uitdaging. Hij ziet dit als een mooie kans om vanaf juli weer nieuw personeel te werven om zijn team verder te versterken.

“There are no secrets to success. It is the result of preparation, hard work and learning from failure.”

Dit was jouw gouden tip uit het interview. Hoe heb jij geleerd van deze corona crisis en hoe heb je je voorbereid op de toekomst?

“Denk in kansen, wees creatief, maar houd je focus en waardeer de klanten die je hebt! En vergeet niet je cashflow goed in de gaten te houden. Met een goede cashflow kan je juist nu goed uit de startblokken. Zo kan je doorpakken waar andere organisaties aan de rem trekken.”