De aftermovie van de top 250 2022!

Afgelopen maandag hebben wij onder het toeziend oog van de snelstgroeiende ondernemers van Nederland de prijzen uitgereikt voor de Jongste Groeier, de Vrouwelijke Groeier, de meest Impactvolle Groeier en natuurlijk de Gouden Groeier.

De aanwezigen leerden daarnaast onder andere van business cases van CEO Typeqast Sonja Meijerink (en winnaar van de Vrouwelijke Groeier) en Wouter Klinkhamer, CEO van Zivver. Naast dit inspirerende programma sprak de Minister van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Micky Adriaansens, over het belang van Top 250 Groeibedrijven als de groeimotor van Nederland. Als klap op de vuurpijl mocht CEO MediaMonks Victor Knaap, voor de tweede keer (!) op rij de prijs van snelst groeiende onderneming 2022 in ontvangst nemen.

Van links naar rechts op de foto: Kees de Jong (oprichter nlgroeit) Monique Antoinette Ansink (bestuurslid nlgroeit en oprichter Jumbo Cargo Products), Maarten Bosch (CEO Mosa Meat en winnaar van de Impactvolle Groeier Award), Sonja Meijerink (CEO Typeqast en winnaar Vrouwelijke Groeier Award), Krik Gunning (CEO van Fourthline en winnaar van de Jonge Groeier Award), Justin Jansen (senior fellow ECE) en op het scherm Victor Knaap (CEO Media.Monks en winnaar Gouden Groeier 2022).

Minister EZK Micky Adriaansens

Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) sprak de groeiondernemers toe en onderstreepte het grote belang van groeibedrijven als koploper en banenmotor van de Nederlandse economie. Minister Adriaansens:

Nederland is echt een geweldig land voor ondernemerschap: We staan bovenaan op alle ranglijsten, maar onze leidende positie staat onder druk. De kunst is om in een buigende wereld deze positie te behouden. Het is daarbij heel belangrijk om te bouwen aan ecosystemen en het algemene vestigingsklimaat in Nederland.

Sonja Meijerink – CEO van Typeqast

Naast dat CEO Typeqast Sonja Meijerink een business case presenteerde, was zij ook de winnaar van de snelstgroeiende onderneming met een vrouwelijke leider en stond ze in de Top 10 Gouden Groeiers én de Top 5 Jonge Groeiers!

“Echt een enorme eer en goed dat je als vrouwelijke CEO even goed meedoet als de mannen”

De belangrijkste uitdagingen voor het komende jaar

Daarnaast vonden er uiteraard weer peer-to-peer gesprekken plaats waar de uitdagingen van groeiondernemers onderling werden besproken.

Senior Fellow prof. Justin Jansen stelde aan de hand van een MentiMeter vraag alle aanwezige mentoren wat voor hen de grootste uitdaging het komend jaar zal worden. Niet geheel verrassend staan de thema’s “personeel”, “groei” en “funding” bovenaan dit jaar.

Media.Monks wederom Gouden Groeier

Media.Monks is voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de Gouden Groeier en is daarmee het snelstgroeiende bedrijf van Nederland in 2022. Het mediabedrijf werd gekroond op het Top 250 Groeibedrijven Event. Victor Knaap was niet in staat om de prijs fysiek in ontvangst kon nemen, maar was wel totaal verbouwereerd en vereerd met de winst.

Victor benadrukte wat een impact het mentortraject van nlgroeit voor hem heeft gehad en de waarde die dat levert aan het Nederlandse ondernemerschap. Meer weten over de groei die Media.Monks het afgelopen jaar heeft doorgemaakt en welke ondernemingen ook in de Top 10 van dit jaar staan? Zie het filmpje hieronder!

Zelf een mentor?

Met al deze inspirerende en indrukwekkende ondernemers kijken wij uit naar het komend jaar! Heb je interesse in een mentor die jou helpt om de volgende stap te zetten? Een ervaren ondernemer van wie je enorm veel kunt leren? Op onze website kun je je aanmelden voor zo’n 1-op-1-traject met een mentor. Lees er hier meer over.