Boekentips winter 2020

Lief boek
Wat maakt de ene duurzame ondernemer succesvoller dan de andere? Hoe verenigen topondernemers groen en poen in hun bedrijf? In het boek LiEF vertellen dertig impactondernemers wat duurzaam ondernemerschap voor hen inhoudt, welke uitdagingen het oplevert en wat ervoor nodig is om van een goed initiatief een succesvolle onderneming te maken. Het boek is een initiatief van Mediatic, met medewerking van Stichting DOEN en nlgroeit.

Lef Next
Hij is er: LEF Next! In de LEF boeken serie, heeft Wessel Berkman met zijn team onderzoek gedaan naar: “Wat maakt dat sommige organisaties veel sneller groeien en complete markten verstoren?” Van iconische voorbeelden kun je veel leren, zeker van marktverstoorders. Zij maken namelijk wél het verschil en zorgen ervoor dat hun concurrenten het nakijken hebben. Hoe? Met passie, daadkracht en visie. Marktverstoorders zijn verliefd op wat ze doen. Ze hebben een andere mindset en waardes. Ze nemen harde besluiten als het moet en slapen niet voordat ze hun dromen overtroffen hebben. In het boek lees je de inspirerende verhalen van marktverstoorders zoals de nlgroeit groeiambassadeurs : Elske Doets (Doets Reizen), Heleen Dura-van Ooord (PeakCapital)en Michiel Muller (Pinic) en nog veel meer top marktverstoorders die allemaal een bijzondere weg hebben afgelegd om daar te komen waar ze nu zijn.

Naar een gezond groeibedrijf in 5 stappen
Op het boek van Justin Janssen en Tom Mom moeten we nog even wachten. Maar we kunnen het niet laten om je hier alvast op te attenderen. Het boek is namelijk vanaf maart 2021 verkrijgbaar. We kunnen wel alvast een tipje van de sluier geven. Volgens Janssen gaat het boek niet alleen over groter worden, maar juist ook doortastender, slimmer, sterker, flexibeler en duurzamer worden. Nieuwe inzichten uit onderzoeken naar succesvolle groeibedrijven, zoals Takeaway, Picnic, Coolblue en YoungCapital, worden samengevat tot 5 krachtige stappen. Stappen om als mkb ondernemer een vitaal en veerkrachtig groeibedrijf te bouwen. Wij kunnen niet wachten!

Ontdek de groeikansen van AI
Sprout speelt met dit boek in op de groeikansen van AI. Dat kunstmatige intelligentie de komende jaren ons leven radicaal gaat veranderen, dat is zeker. Maar wat kan je er mee? En hoe kan ook jij profiteren van de kansen van AI? We staan aan de vooravond van een grote technologische revolutie. Aan de hand van dit boek krijg je inzicht over de kansen maar ook bedreigingen van AI. Aan de hand van praktische voorbeelden, van bijvoorbeeld Pinic, weet je razendsnel wat AI is en kan, hoe je er zelf mee aan de slag en uiteindelijk kan inzetten voor bedrijfsgroei.

Hart in de zaak. Met werkgeluk naar bedrijfsresultaat.
In het boek wordt duidelijk dat niets belangrijker is voor je bedrijfssucces dan trotse, betrokken medewerkers. Aan de hand van ruim twintig jaar ervaring in management en hr ontwikkelden Quinty Danko en Sybrich Willemsma een doortimmerde manier om een bedrijf met een kloppend hart te bouwen. De schrijvers interviewden een aantal ondernemers waaronder nlgroeit mentoren en groeiambassadeurs zoals: Allard Droste, Elske Doets, Atilay Uslu en Henk Jan Beltman. Zij hebben allemaal op hun eigen manier de ambitie om met hun bedrijf het verschil te maken. Het opvallende is dat dit over de grenzen van de eigen organisatie heen gaat. Veel van hen zijn bezig met projecten, initiatieven of ideeën om iets terug te geven aan de maatschappij. Met dit boek krijg jij handvatten aangereikt om een bedrijf te bouwen met een kloppend hart, een succesvol bedrijf met medewerkers die graag het beste uit zichzelf halen.

Het geheim van Silicon Valley
Wat kun jij als groeiondernemers leren van ondernemers Silicon Valley? De thuislocatie van de machtigste bedrijven van de wereld. Een bruisende plek waar de constante drang naar innovatie alles bepaalt, groots denken de norm is en startups uiteindelijk uitgroeien tot miljardenimperiums. Wat is daar gaande? In dit boek delen ondernemer Wibe Wagemans en techjournalist Eva Schram inspirerende voorbeelden over hoe bedrijven uit de Valley de concurrentie verslaat en tips over hoe jij dit ook kunt toepassen.  

We zijn ook benieuwd naar wat jij op dit moment aan het (her)lezen bent? Hoe helpt het jou? En zou het andere groei-ondernemers kunnen helpen? Laat het ons weten!