Podcast tips voor ondernemers

Masters of Scale with Reid Hoffman
Gepresenteerd door de mede-oprichter van LinkedIn Reid Hoffman, die bovendien ook investeerder is bij Greylock. Iemand met verstand van zaken dus. In zijn podcast gaat hij in op manieren om je bedrijf te laten opschalen. Deze modellen en theorieën toetst hij vervolgens bij leiders van de bedrijven grootste bedrijven in huns branche, zoals Facebook, PepsiCo en Mailchimp.

Baanbrekende businessmodellen – BNR
In deze serie van BNR gaan presentatoren John van Schagen en Patrick van der Pijl in gesprek met zowel beginnende ondernemers als leiders van grote, succesvolle bedrijven. Ze praten over de beste manieren om je bedrijf in te richten, en hoe je tot een succesvol, innovatief en effectief businessmodel komt. Inspirerend om te horen hoe ondernemers de spelregels in hun branche weten te herschrijven. 

How I Built This with Guy Raz – NPR
Soms is het helemaal niet verkeerd om een beetje groot te denken (of te dromen). In How I Built This van NPR duikt presentator Guy Raz in de verhalen achter de meest invloedrijke ondernemers van de grootste bedrijven ter wereld (denk: Michael Dell van je-raad-het-al… Dell en Perry Chen van Kickstarter). Elke aflevering zit vol inspirerende anekdotes en bijzondere verhalen van innovators, ondernemers en idealisten.

CMOtalk
Oprichter Klaas Weima interviewt een keer per maand Nederlandse Chief Marketing Officers over actuele marketingthema’s. In de gesprekken staat hun marketingvisie centraal, en bespreken ze thema’s als digitalisering, innovatie en marketingcommunicatie. Deze prijswinnende marketingpodcast is een must voor iedereen die bij wil blijven op het gebied van marketing, sales en communicatie.

Nlgroeit podcast
In deze lijst mag onze eigen nlgroeit podcast natuurlijk niet ontbreken. Altijd al willen weten wat de geheimen zijn van de meest succesvolle ondernemers van Nederland? In de nlgroeit podcast schuiven topondernemers aan om te praten over hun succesformule en ondernemerslessen. Dè ondernemerspodcast voor ondernemers die willen groeien.