5 vragen aan… | Hardy Schuerhoff

Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit?

“Mijn dagen zijn veelal gevuld met Teams meetings. Wat dat betreft ga ik van het ene naar het andere onderwerp. Soms niet ideaal want er zijn ook vaak nog genoeg momenten dat er nog zaken moeten worden uitgewerkt en verder onderzocht moeten worden. Aan de andere kant ook wel dé methodiek op dit moment om vooral te zorgen dat andere binnen mijn teams gewoon meters kunnen maken. Ik ben blij als het team het maximale uit hunzelf kunnen halen, dan is mijn doel voor het grootste gedeelte bereikt.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Aan het einde van de rit gaat het erom om waarde voor een consument, gebruiker of doelgroep te creëren. Het is altijd de kunst om het probleem echt in de essentie op te lossen en van daaruit toe te werken naar een market fit. Iets wat bij ondernemers en corporates te vaak gebeurd is ontwikkelen op basis van aannames waarbij het niet vanzelfsprekend is dat mensen zich herkennen in de oplossing voor het probleem. Waar ik dus mijn inspiratie vandaan haal? Mij verdiepen in de onderliggende problemen van de consumenten. Door met mensen het gesprek aan te gaan raak je soms deelgebieden aan waar je niet eerder aan hebt gedacht.Het is een soort van spel. Het leggen van de puzzel, slimme keuzes maken en open staan voor kansen die op je pad komen. Altijd op zoek naar de 1+1=3 en zo het onmogelijke mogelijk maken.”

Welke stap in jouw onderneming vond je het allerleukste om te zetten?

“Het geen wat ik in het ondernemerschap heb meegemaakt, was zeer bijzonder. Het is een fase in mijn leven waar ik onwijs veel van heb geleerd. Ervaring wat mij veel heeft gebracht en waar ik tot de dag van vandaag veel aan heb en veel plezier aan beleef. De tweede stap die ik het leukste vond? Toch wel het zien van het resultaat van nu 5 jaar bij de bank te hebben gewerkt. Het doorgronden van wat een corporates doet bewegen en hoe je die in beweging kan brengen. Dat zijn de twee aspecten waar ik veel plezier en voldoening uit haal.”

Wat was jouw grootste leermoment?

“Zoek voldoening niet in de waardering van anderen, maar in wat je doet vanuit passie en intrinsieke motivatie. Vecht daarvoor en neem geen genoegen met minder.”

Onderbuikgevoel of data?

“Volgens mij kun je onderbuikgevoel en data niet los van elkaar zien. Met gevoel en intuïtie voel je aan waar de grote kansen liggen om op in te spelen. Vervolgens geeft data antwoorden op vragen die je hebt en aannames die je maakt. Dus data driven absoluut; heel goed begrijpen hoe mensen zich gedragen, begrijpen wanneer er sprake is van succes of juist niet. 

Benieuwd naar het mentorprofiel van Hardy Schuerhoff? Bekijk het hier.

Meer informatie over Hardy?
N
a zijn studie is Hardy gelijk gestart met het opzetten van zij eerste onderneming wat uiteindelijk is uitgegroeid naar een bedrijf met bijna 30 man in dienst. Op een gegeven moment kwam bij Hardy de behoefte om zichzelf ook op andere gebieden verder te ontwikkelen waarna hij besloot om bij ABN AMRO aan de slag te gaan. Hij ging bij de bank aan de slag om, in eerste instantie, de mobiel bankieren naar een volgend niveau te tillen. ABN AMRO was in die tijd bezig met de eerste stappen voor het bouwen van de Tikkie app. Vanwege de achtergrond en ervaringen van Hardy, werd hem gevraagd of hij zich wilde aansluiten bij het bouwen van deze app en dan wel de opbouw van de ‘Tikkie zakelijk’ tak. In totaal is Hardy hier drie jaar intensief bij betrokken geweest en was het naar eigen zeggen een bijzondere ervaring omdat de app in korte tijd big-booming werd. Vorig jaar heeft Hardy  de overstap gemaakt naar een ander initiatief van ABN AMRO, de Grip app. Grip is een personal finance app met ontzettend veel potentie. Vanuit de bank heeft hij altijd veel ruimte en vrijheid ervaren waardoor hij en zijn teams altijd vanuit ondernemerschap hebben kunnen opereren.