Boekentips zomer 2020

Sprout: Op jacht naar de perfecte klant
In de Sprout groeigids over marketing komen het ontwikkelen van je marketingstrategie, de trucs van growth marketeers en de zin en onzin van influencers aan bod. Alex van der Hulst en de redactie van Sprout combineren die wetenschappelijke inzichten en de nieuwste tools en methodes met de learnings van ervaren ondernemers. Behalve Van der Veldt delen ook onder anderen Juul Manders van BALR., Taco Carlier van VanMoof, Manon van Essen van Magioni, Robert Vis van Messagebird en Marlous Daniels van Hotelgift hoe zij scoren met marketing. Samen met de groeiexperts van nlgroeit, EYnovation, GoFastForward en Erasmus Centre for Entrepreneurship laat Sprout zien hoe je de perfecte klant verleidt.

Elske Doets: Bloei
In ‘Bloei’ schetst nlgroeit mentor Elske Doets de contouren van een economie ‘volgende fase’, die levensgeluk niet langer als een bijproduct van welvaart beschouwt, maar als de absolute kern. Waarbij ze de ideeën en energie van de getalenteerde Young Ladies – die uitgebreid aan het woord komen – als leidraad neemt. ‘Ik keer me in dit boek niet tegen het verschijnsel groei, maar tegen het automatisme van de nadruk op groei en tegen de eenzijdigheid van die nadruk,’ aldus Doets.

Pieter van Osch: De betekenisformule
In dit boek vertelt groei-expert en mentor bij nlgroeit Pieter van Osch (bekend van de Scaling up-methode) hoe je de betekeniseconomie tot in het hart van je bedrijf brengt en hoe je daarmee dubbele winst kunt boeken: financiële groei én maatschappelijke impact. De opkomende betekeniseconomie biedt enorme groeikansen. Het geeft antwoorden op onder meer de volgende vragen: Wat zijn de succesfactoren van betekenisvol ondernemen? Hoe integreer je betekenisvol ondernemen in je bestaande bedrijf? Waar begin je? Hoe meet je de resultaten en de impact? Hoe vind je evenwicht tussen profit en purpose?

Emilie Sobels: The self-made guide
Je bent self-made als ondernemer. En nu? In The self-made guide geeft Emilie Sobels jou samen met 21 unieke vrouwelijke rolmodellen een persoonlijke kijk in hun leven als ondernemer, want self-made ben je nooit alleen. Claudia Zuiderwijk, CEO van KVK, mentor en lid van het bestuur van nlgroeit, komt aan het woord. Zij vertelt bijvoorbeeld dat het hoog tijd wordt dat de media meer succesvolle vrouwen laten zien. Verder delen onder andere Yara Michels en Mona Keijzer hun belangrijkste businesslessen, maar ook hun valkuilen en missers.

Arko van Brakel- Ondernemen met impact
Dit boek helpt je als leider en ondernemer om impact te hebben door aan je business te werken in plaats van in je business te verzanden. Ook als die business onderwijs, zorg of een sociale onderneming betreft. Het geeft je de handvatten om betere besluiten te nemen en een high-performance organisatie te bouwen. Bekende en minder bekende praktijkvoorbeelden worden afgewisseld met wetenschappelijke inzichten en de soms zeer persoonlijke ervaringen van de auteur. Arko van Brakel, nlgroeit mentor, heeft dan ook maar één doel met dit boek: jou inspireren om te ondernemen met impact