5 vragen aan… | Gerbrand Verton

Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit?

“Ik heb drie kinderen en die breng ik elke dag naar school. Als ik dat heb gedaan ga ik eigenlijk gelijk door naar kantoor. Ik heb daar allemaal afspraken en meetings of ik neem even de tijd om mijn e-mail te beantwoorden.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Vooral van andere ondernemers. De ene keer haal ik inspiratie uit mijn persoonlijke kring, andere keer benader ik adviseurs die ondernemers zijn. Die spreek ik dan eens in de zoveel tijd. Als ik ergens tegenaan loop, weet ik altijd iemand te benaderen die mij inspiratie geeft om het op te lossen. Ik heb ook veel boeken klaar liggen die ik nog moet lezen, daar kan ik ook veel inspiratie uit halen.”

Welke stap in jouw onderneming vond je het allerleukste om te zetten?

“Ik haal veel energie om mezelf uit te dagen en telkens weer nieuwe dingen te blijven ontdekken. Zo zorg ik ervoor dat het ondernemerschap écht leuk blijft. Vanaf het begin van mijn bedrijf hebben we een grote groei doorgemaakt. Dit zorgt er voor dat er continue vraagstukken aan de oppervlakte komen die opgelost moeten worden. Het oplossen komt deels door creativiteit, ervaring en mezelf telkens weer in het diepe te blijven gooien.”

Wat was jouw grootste leermoment?

Er zijn veel leermomenten geweest in de afgelopen jaren. Het behouden van de juiste organisatiecultuur was voor mij als ondernemer het grootste leermoment. Je wilt eigenlijk een cultuur van een start-up en dit blijven doorvoeren wanneer je bedrijf aan het groeien is.  Daartegenover staat dat je bepaalde dingen wel professioneel geregeld moet hebben zodat organisatie cultuur schaalbaar mee kan blijven groeien. Dat is wel mijn grootste leerpunt; cultuur behouden en schaalbaar de organisatie laten mee groeien.”

Onderbuikgevoel of data?

“Onderbuikgevoel. Ik ben data gedreven maar zal toch altijd voor mijn buikgevoel gaan. Data zegt zeker wat, maar als ik dat niet kan plaatsen of begrijpen dan luister ik altijd naar mijn onderbuikgevoel. Met name als ik wat meer risico wil gaan nemen.”

Benieuwd naar het mentorprofiel van Gerbrand Verton? Bekijk het hier.