Top 250 | De genomineerden voor de Vrouwelijke Groeier 2021

Begin juni publiceerde nlgroeit in samenwerking met Erasmus Centre for Entrepreneurship voor het vijfde jaar op rij de Top 250 Groeibedrijven. Deze lijst is een overzicht van de snelstgroeiende Nederlandse bedrijven. Op 6 oktober wordt tijdens het Top 250 Event bekendgemaakt wie van deze bedrijven de Gouden Groeier 2021 wint. En dat niet alleen. Dit jaar worden er ook awards uitgereikt in diverse andere categorieën, zoals jonge groeibedrijven, groeibedrijven met een vrouw aan het roer, en groeibedrijven met sociale impact.

Vrouwelijk ondernemerschap

In de categorie Vrouwelijke Groeier wordt gekeken naar succesvolle groeibedrijven met minstens één vrouwelijke oprichtster of bestuurder. De top 5 is vastgesteld aan de hand van de absolute groei over de periode 2017-2020, waarbij 50% relatieve groei en 50% absolute groei is meegenomen. Vrouwelijk ondernemerschap is een belangrijk thema, omdat de meerderheid van ondernemers en bestuurders nog altijd man is. Van alle Top 250 Groeibedrijven kent bijvoorbeeld slechts 5% een vrouwelijke ondernemer. 

De genomineerden

De vijf genomineerden voor de Vrouwelijke Groeier 2021 zijn stuk voor stuk prachtige groeibedrijven, die allen de afgelopen jaren een fantastische groei hebben weten te realiseren. De vijf genomineerden (op alfabetische volgorde) zijn:

  • Cindy Broersen – Breedweer Facilitaire Diensten

Cindy Broersen is sinds 2016 bestuurder van Breedweer, de facilitaire dienstverlener met als missie: sociale impact maken. Als social enterprise willen zij een sociaal maatschappelijke duurzaamheidsrevolutie ontketenen.

  • Marieke van de Rakt – Yoast

Marieke van de Rakt is de mede-eigenaar en algemeen directeur van het in 2011 opgerichte Yoast, het succesvolle online bureau gespecialiseerd in SEO optimalisatie. Naar haar rol als leidinggevende is ze hoofd van de marketing en research afdeling, schrijft blogposts én ontwikkelt de online SEO cursussen. 

  • Marion Koopman – Greenhouse

Marion Koopman was tot februari 2021 CEO, mede-oprichter en bestuurder van brand & performance bureau Greenhouse, waar meer dan 500 experts in data, media, creatie en tech werken. Sinds hun start in 2006 zijn ze uitgegroeid tot een van grootste creatieve bureaus van Nederland. 

  • Miranda Berkhof – Zelfstroom

Miranda Berkhof is bestuurder van duurzaam energiebedrijf Zelfstroom. Inmiddels zijn zij de grootste partij op het gebied van lease en verhuur van zonnepanelen in Nederland. Sinds 2018 is Zelfstroom officieel B Corp gecertificeerd, en in 2019-2020 ontvingen zij het keurmerk “Beste Werkgever” in de branche sector Energie, Water en Telecom. 

  • Sharon Hilgers – My Jewellery

Sharon Hilgers is oprichter en bestuurder van het populare sieradenmerk My Jewellery. 10 jaar geleden richtte zij haar bedrijf op, en inmiddels zijn er 15 My Jewellery vestigingen door heel Nederland, een zeer succesvolle webshop en werken er meer dan 400 mensen.

Top 250 Groeibedrijven Event

De uitreiking van de Gouden Groeier 2021 vindt dit jaar plaats tijdens het Top 250 Groeibedrijven Event op 6 oktober. Dit is een event voor en door ondernemers met een inhoudelijk en inspirerend programma met bekende topondernemers en de kans om zelf in gesprek te gaan met andere groeiondernemers. 

Ben jij een groeiondernemer en ben jij benieuwd naar de groeiverhalen van andere topondernemers? Meld je dan snel aan voor ons exclusieve middagprogramma via deze link. 

Let op: Dit evenement is enkel voor (groei)ondernemers met een jaarlijkse omzet van minimaal 1 miljoen euro of bedrijfsgrootte van minimaal 10FTE.  

Waar & Wanneer? 

Woensdag 6 oktober, van 15.00 – 19.00 op de campus van Erasmus Centre for Entrepreneurship in Rotterdam (Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam)