Podcast tips! Laat je inspireren met déze podcasts

Impactvol ondernemen Over De Grens | KVK Innovatie Podcast
Internationaal succesvol ondernemen èn een duurzame impact maken: in deze podcast gaan presentatoren van KVK in gesprek met Eldert Besseling van het bedrijf Netics. Dit bedrijf maakt bakstenen met bagger en bouwt internationale dijken. Ook gaan ze in gesprek met Steinar Henskes van het bedrijf Bird Control Group. Een bedrijf dat vogels verjaagt met diervriendelijke lasers en zijn succesvol zijn in maar liefst negentig landen.

“Niet te veel kennis hebben, betekent dat je ‘buiten de box’ durft te denken. En dat geeft je vaak een enorme voorsprong, omdat je iets durft te doen waar anderen niet over nadenken.”

Een programma verkopen van 25.000 euro met Suzanne van Schaik | Jelly Driver Podcast
“De vrouw van €25.000,-.” Zo omschrijft Jelle Drijver zijn gast in deze podcast: Suzanne van Schaik.  Suzanne helpt ervaren ondernemers, ambitieuze coaches, trainers, adviseurs en consultants om van hun dienst een programma van €25.000,- of meer te maken en deze succesvol te verkopen. Ze vertelt in deze podcast alles over haar onderneming: hoe zij omgaat met het ondernemerschap, haar marketing boodschap, high-end programma’s, waarde proposities en nog veel meer.

De ondernemerslessen van Raymond Alves | nlgroeit podcast
Wist je al dat nlgroeit een eigen podcast heeft? Verschillende mentoren delen hun ondernemerservaringen en inzichten over verschillende aspecten van het ondernemerschap. In deze podcast is Raymon Alves aan het woord, medeoprichter van Kinly. Kinly levert wereldwijd videoconferencing diensten en apparatuur. Dit doen ze uit de cloud, direct en met partners. Ze zijn actief in meer dan 120 landen, hebben ca. 1200 medewerkers in dienst en ruim €250M aan omzet.  Hij vertelt wat het ondernemerschap hem heeft opgeleverd, zijn groeiambitie, hoe de cultuur is binnen zijn organisatie en nog veel meer. Benieuwtd naar het succesverhaal van Raymond Alves? Luister dan deze podcast! Let op: het interview is al van een tijd geleden maar nog steeds ontzettend leerzaam en relevant.

Groeivoer podcast met Lindy Hensen
De podcast van Groeivoer, met deze keer Lindy Hensen als gast. Medeoprichtster en eigenaar van Tekkoo en PeelPioneers. Tekko is een bedrijf dat ideeën sneller op de markt brengt en met hun ondernemerschap maken zij de wereld een stukje mooier. Met PeelPioneers, gespecialiseerd in recycling van schillen, haalde Lindy 10 miljoen euro in financiering op, om daarmee de grootste schillenrecycling fabriek van Europa te bouwen. Een indrukwekkend gesprek over innovatie, business validatie, groeien als ondernemer en nog veel meer.

Transparante Ketens | MVO Nederland
Wil jij duurzaam en toekomst verantwoord ondernemen? Én maatschappelijke impact maken? Dan is deze podcast geschikt voor jou. In deze aflevering zijn Marianne van Keep (Verstegen Spices & Sauces), Anne Manschot (Enact Sustainable Strategies) en Maria van der Heijden (directeur MVO Nederland) aan het woord. Je kunt binnen je eigen bedrijf nog zo goed bezig zijn, maar als je leverancier er een zooitje van maakt zal je product of dienst nooit duurzaam worden. Hoe breng je als ondernemer jouw keten in kaart? Hoe hou je het in de gaten? Dit en nog veel meer wordt besproken in deze podcast.