“Hoe stel ik een goed managementteam samen?”. Het is een vraag die veel groeiende ondernemers bezighoudt. Albert Goldsteen, een ervaren ondernemer en mentor bij nlgroeit, weet uit ervaring dat het creëren van een dynamisch en effectief managementteam essentieel is voor succes. In gesprek met Kees de Jong, medeoprichter van nlgroeit, onthult hij zijn ervaringen, inzichten en biedt praktische handvatten voor het bouwen van een krachtig managementteam.

In dit interview onderstreept Albert het belang van zelfreflectie voor een leider. “Een essentieel onderdeel van leiderschap is het kunnen identificeren van je eigen sterke en zwakke punten,” benadrukt Albert. Deze introspectie leidt tot het beter selecteren van de kwaliteiten en vaardigheden nodig in een team.

Eveneens onderstreept hij de waarde van diversiteit binnen teams, en ziet dit als een sleutel tot innovatie. “Een divers team inspireert risicovolle, maar vruchtbare professionele conflicten,” merkt hij op. Door diversiteit leidt een dynamische confrontatie van ideeën tot creativiteit en blijft men de concurrentie een stap voor.

Albert moedigt ondernemers ook aan vertrouwen te hebben in hun team. “Laat je team stralen, dit geeft jou de mogelijkheid je te focussen op de langetermijnvisie,” licht hij toe. Door de ruimte te geven aan je managementteam, krijg je als ondernemer de kans om te concentreren op schaalvergroting en groei van je bedrijf.

Dit interview is een schatkist vol nuttige inzichten en adviezen. Door te werken aan persoonlijke groei, de ontwikkeling van een divers en competent team, en het toepassen van effectieve managementtechnieken, breng je je bedrijf dichter bij succes.

Over Albert Goldsteen

Albert Goldsteen is ondernemer en adviseur. Hij is oprichter van adviesbureau Goudsteen & Company en executive search en interim management bureau Gouden Gasten. Sinds 1 januari 2020 zijn deze bureaus samen met Danaë samen gegaan in Goudvisie. Door leeroplossingen te combineren met organisatieadvies brengt Goudvisie leren, ontwikkelen en veranderen bij elkaar.

Voordat Goldsteen in 2010 startte met ondernemen heeft hij in de HR praktijk gewerkt en was hij organisatieadviseur. In die rol ontwierp en begeleidde hij honderden ontwikkel- en veranderprogramma’s.

Leer over hoe andere ondernemers omgaan met uitdagingen in werving en selectie op het nlgroeit jaarevent!