Factoring als groeimotor? Nieuwe samenwerking nlgroeit en NL Credit Services

Factoring, heb je daar al eens van gehoord? Het mag in Nederland dan (nog) niet heel bekend zijn, maar voor veel MKB-ondernemers is het een laagdrempelige manier om financiering te verkrijgen.

Ondernemers Frank Bakker en Rob Toorman hebben in 2012 een van de eerste bankonafhankelijke factormaatschappijen van Nederland opgericht, namelijk NL Credit Services (NLCS). Als doel hebben zij om ondernemers en hun bedrijven op een snelle en makkelijke manier meer liquiditeit aan te bieden.

Nlgroeit is dan ook een samenwerking aangegaan met NLCS, omdat het het uiteindelijke doel om ondernemers in Nederland te ondersteunen en laten groeien, versterkt.

Naast dat de oprichters van NLCS jarenlange ervaring hebben met ondernemen en weten welke kansen en uitdagingen dit vak met zich meebrengt, hebben zij sinds de oprichting van NLCS al honderden ondernemers bijgestaan en hierdoor veel kennis opgedaan die zij willen delen met nlgroeit.

Door de gecombineerde kennis en ervaring van NLCS en het bewezen merk en de aanpak van nlgroeit ontstaat er een veelbelovende samenwerking. Het feit dat mede-eigenaar Rob Toorman eerder moderator was bij nlgroeit, heeft de keuze voor dit partnerschap nóg makkelijker gemaakt.

’Wij zijn verheugd ons voor langere termijn te committeren aan nlgroeit. Onze doelstelling om groeiondernemers bij te staan met tailor-made werkkapitaal oplossingen past goed bij de bredere doelstellingen van nlgroeit waar mentorschap en kennis delen een belangrijke rol spelen. We zien erg uit naar onze samenwerking’’, aldus NLCS.