Top 250 | De genomineerden voor de Impactvolle Groeier 2021

Begin juni publiceerde nlgroeit in samenwerking met Erasmus Centre for Entrepreneurship voor het vijfde jaar op rij de Top 250 Groeibedrijven. Deze lijst is een overzicht van de snelstgroeiende Nederlandse bedrijven. Op 6 oktober wordt tijdens het Top 250 Event bekendgemaakt wie van deze bedrijven de Gouden Groeier 2021 wint. En dat niet alleen. Dit jaar worden er ook awards uitgereikt in diverse andere categorieën, zoals jonge groeibedrijven, groeibedrijven met een vrouw aan het roer, en groeibedrijven met sociale impact.

Sociaal ondernemerschap

In de categorie Impactvolle Groeier wordt gekeken naar succesvolle groeibedrijven met een sociale missie gericht op het creëren van maatschappelijke impact/verandering. De top 5 is vastgesteld aan de hand van de absolute groei over de periode 2017-2020. De uiteindelijke winnaar wordt gekozen op basis van de beoordeling van de jury op de volgende onderdelen: ‘bedrijfsgroei (absoluut en relatief)’, ‘impact van sociale missie op maatschappij’ en ‘innovativiteit en vernieuwing van het business model’  

De genomineerden

De vijf genomineerden voor de Impactvolle Groeier 2021 zijn stuk voor stuk prachtige bedrijven, die allen de afgelopen jaren een fantastische groei hebben weten te realiseren. De vijf genomineerden (op alfabetische volgorde) zijn:

  • Fairphone

Fairphone is een Nederlandse onderneming die het doel heeft om een zo eerlijk mogelijk een smartphone te produceren. Ze willen de transparantie in de telefoonindustrie vergroten door mensen bewust te laten worden van de schadelijke stoffen die telefoons bevatten en dat er bij de productie van telefoons schade optreedt aan het milieu. Eerlijke arbeidspraktijken, rekening houden met het klimaat en kwetsbare ecosystemen, mensenrechten en tevredenheid van de werknemers en op eerlijke manier verkregen grondstoffen zijn speerpunten in hun plan om hun impact te vergroten.

  • Ikbenfrits

Ikbenfrits is een online hypotheekadviseur, die zich er sterk voor maakt dat iedereen de beste hypotheek kan krijgen. Ze vergelijken 30 aanbieders van hypotheken op rente en voorwaarden en communiceren dit met hun klanten middels adviseurs en een speciaal ontwikkeld algoritme. Ikbenfrits wil klanten beschermen tegen de ontransparante en ingewikkelde markt van hypotheken. “Als ik ontdek dat er iets mis is in hypotheekland, zal ik mijn stem verheffen om de markt weer op scherp te zetten’’ aldus oprichter Michiel Lensink.

  • Lightyear

Lightyear is een bedrijf opgericht door studenten van de TU Delft. Hun missie: clean mobility for everyone. Hoe ze dat willen doen? Middels een elektrische personenauto die ook d.m.v. zonne-energie kan worden opgeladen. De massaproductie van deze auto zal eind dit jaar van start gaan. De oprichters van het bedrijf zien het als hun doel om de wereld te verbeteren en dragen bij aan een oplossing voor het gebruik van fossiele brandstoffen.

  • Protix

Protix is een in Nederland gevestigd bedrijf dat dierlijk eiwit, dat voornamelijk afkomstig is van de zwarte soldaatvlieg en andere insecten, produceert en verkoopt. Deze eiwitten en vetten worden gebruikt om dieren zoals kippen, vissen en andere dieren te voeden en om de bodem te bemesten.Voedselresten worden hergebruikt en teruggebracht in de voedselketen op een hoogwaardige, voedselveilige manier. Zo werken zij mee aan een toekomstbestendige, circulaire voedselketen.

  • Tony’s Chocolonely

Tony’s Chocolonely produceert en verkoopt chocoladerepen. Hun product moet zoveel mogelijk slaafvrij tot stand zijn gekomen, en draagt bij aan het klimaat en economische groei in ontwikkelingslanden. Sinds de oprichting in 2005 heeft Tony Chocolonely veel aandacht weten te genereren voor moderne slavernij. Het bedrijf heeft een van de grootste humanitaire problemen in Afrika geagendeerd en probeert actief de gehele branche te veranderen, zelf positief bij te dragen en grotere veranderingen tot stand te laten komen.

Top 250 Groeibedrijven Event

De uitreiking van de Gouden Groeier 2021 vindt dit jaar plaats tijdens het Top 250 Groeibedrijven Event op 6 oktober. Dit is een event voor en door ondernemers met een inhoudelijk en inspirerend programma met bekende topondernemers en de kans om zelf in gesprek te gaan met andere groeiondernemers. 

Ben jij een groeiondernemer en ben jij benieuwd naar de groeiverhalen van andere topondernemers? Meld je dan snel aan voor ons exclusieve middagprogramma via deze link. 

Let op: Dit evenement is enkel voor (groei)ondernemers met een jaarlijkse omzet van minimaal 1 miljoen euro of bedrijfsgrootte van minimaal 10FTE.  

Waar & Wanneer? 

Woensdag 6 oktober, van 15.00 – 19.00 op de campus van Erasmus Centre for Entrepreneurship in Rotterdam (Marconistraat 16, 3029 AK Rotterdam)