De lijst van 2021 is bekend! Groeibedrijven zorgen voor meer banen. Daar profiteert de hele economie van. De Top 250 Groeibedrijven is gebaseerd op het ScaleUp Dashboard van de Rotterdam School of Management (RSM) en het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) en wordt sinds 2017, in samenwerking met nlgroeit, opgesteld. De lijst geeft een compleet overzicht van de grootste groeiers van ons land.

De lijst van 2021

De Top 250 Groeibedrijven is een overzicht van bedrijven (scale-ups) met minimaal 10 FTE (Full-Time Equivalent) en/of minstens 5 miljoen euro omzet. Deze bedrijven realiseerden drie opeenvolgende jaren jaarlijks een groei van minimaal 20% in FTE en/of omzet. De echte toppers dus, die de Nederlandse economie ieder jaar weer een boost geven!

Later dit jaar wordt de top 10 van de snelste groeiers bekend gemaakt en ontvangt de snelste groeier van de lijst de Gouden Groeier! Tevens maken dit jaar alle bedrijven in de top 250 kans om als winnaar bekroond te worden, door nieuwe categorieën als Jonge Groeier, Vrouwelijke Groeier en Impactvolle Groeier.

Bekijk hier de volledige Top 250.

Infographic: de top 250 groeibedrijven 2021 in cijfers

1 juni werd de top 250 groeibedrijven 2021 bekend gemaakt. Deze lijst, gebaseerd op het ScaleUp Dashboard van de Rotterdam School of Management (RSM) en het Erasmus Centre for Entrepeneurship (ECE), geeft een compleet overzicht van de grootste groeiers van ons land. Om meer te weten te komen over deze groeiers, doken wij in de facts en figures.

Rapportage

Uit de Top 250 groeibedrijven, die dit jaar voor de vijfde keer is opgesteld, blijkt dat de meeste snelstgroeiende bedrijven zich bevinden in sectoren op het snijvlak van digitalisering, dienstverlening en nieuwe media. Noord-Holland voert met 90 bedrijven de lijst aan met de meeste bedrijven uit de Top 250, gevolgd door de provincies Noord-Brabant (51) en Zuid-Holland (42). Van alle Top 250 Groeibedrijven kent slechts 5% een vrouwelijke ondernemer, een verdere daling ten opzichte van de vorige editie.

Over nlgroeit

nlgroeit is een platform door ondernemers, voor ondernemers met een bedrijf met een omzet tussen de 1 en 100 miljoen. Wij helpen jou – zonder enige commerciële bijbedoeling- aan je volgende stap. Zodat jij makkelijker, beter en sneller kan groeien. Hoe we dat doen?

  • We delen inspirerende en educatieve content via de site en nieuwsbrief.
  • We organiseren events met vooral de bedoeling om als ondernemers van elkaar te leren.
  • We hebben een netwerk van gekwalificeerde partners die je inhoudelijk verder kunnen helpen met een groeiprogramma, training of educatie.
  • We beschikken over meer dan 400 zeer ervaren ondernemers die als mentor jou persoonlijk verder kunnen helpen