Top 250 | Winnaar Jonge Groeier 2021 – Red je Pakketje

Begin juni publiceerde nlgroeit in samenwerking met Erasmus Centre for Entrepreneurship voor het vijfde jaar op rij de Top 250 Groeibedrijven. Deze lijst is een overzicht van de snelst groeiende Nederlandse bedrijven. Naast een award voor het snelst groeiende bedrijf uit de lijst, de Gouden Groeier, werden dit jaar ook in andere categorieën prijzen uitgereikt, zoals de Jonge Groeier, de Impactvolle Groeier en de Vrouwelijke Groeier. 

Jonge bedrijven

Een bedrijf dat minder dan vijf jaar bestaat, en nu al bij de snelstgroeiende bedrijven van Nederland hoort. Dat is een indrukwekkende prestatie. De bedrijven in deze top 5 zijn gerankt op basis van 50% absolute groei en 50% relatieve groei. Deze bedrijven waren op 31 dec 2020 (einde meetperiode) allemaal minimaal 3 jaar oud en jonger dan 5 jaar (opgericht na 1 jan 2016). Interessant om te zien is dat vooral in deze bedrijven duurzaamheid, vervoer, innovatieve oplossingen en nieuwe technologie belangrijke elementen zijn van hun explosieve groei. 

Winnaar: Red je pakketje

De winnaar van de Jonge Groeier 2021 is Red je Pakketje. Deze Nederlandse bezorgdienst is gespecialiseerd in same day delivery. Het begon in 2015 met een zeer succesvolle pilot, waarna het in 2016 werd omgezet in een bedrijf met een landelijk dekkend netwerk. De bezorging is beschikbaar in heel Nederland en zo groen mogelijk met elektrische voertuigen. In korte tijd hebben oprichters Sam Rohn, Tijs van Driel en Kay Rohn een marktspeler opgebouwd waar webwinkels zoals Greetz, Douglas en Bol.com graag mee werken. Dit jaar werd bekend dat de Zweedse tech-gerichte pakketbezorger Instabox Red je Pakketje overneemt. De drie oprichters blijven aandeelhouder.

Overige genomineerden

De overige genomineerden in de categorie Jonge Groeier waren:
– Typeqast (2017)
– Swapfiets (2016)
– Lightyear (2016)
– Hiber (2016)