Buddy project mentoren

Ondertussen hebben de heren elkaar twee keer gesproken. Als koplopers voor dit initiatief delen Erik en Alex hun ervaringen.

Het contact
Bij het eerste contact bleek dat de heren veel paralellen hebben. Toeval? Zowel Erik als Alex runnen hun bedrijf met hun broer; het aantrekken van een derde directielid is ook iets wat beiden delen. Hierdoor was er direct een goede klik en zijn naast de ervaring als mentor ook veel van deze ervaringen gedeeld.

Erik: “Als je van ondernemer tot ondernemer met elkaar spreekt, dan zijn er meer overeenkomsten dan verschillen. Veel is vergelijkbaar. En omdat er geen verleden is met elkaar kun je objectief naar elkaar kijken en open met elkaar spreken. En daar word je weer slimmer van. Deze koppelingen, dat is ook de kracht van nlgroeit.  Verder is het mooi dat je ook een soort benchmark van jezelf krijgt, het is heel herkenbaar. Je plaatst het allemaal in een kader.”

Het mentorschap
Erik heeft uiteraard zijn ervaringen als mentor met Alex gedeeld. Erik heeft Alex aangegeven dat ieder mentortraject weer heel anders is en zeker geen blauwdruk van elkaar. Samen met je mentee bepaal je iedere keer opnieuw hoe je het invliegt en hoe het eruit gaat zien. Het gaat er vooral om dat je bij de start van een traject met elkaar bekijkt wat je elkaar te bieden hebt en in welke vorm je dat doet. Het zijn van een mentor geeft je de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, als mentor maar zeker ook als ondernemer en als mens.

Alex heeft door de gesprekken met Erik een concreet beeld van een traject gekregen. En na afloop volgt er zeker een appje richting Erik over zijn ervaring. Door de goede klik en het ongedwongen contact gaan de heren elkaar vast een keer in het echt zien en als de behoefte er is weten ze elkaar te vinden.

“Het is een verrijking!”

 

Waarom een buddy?
Alex: “Het versnelt je om kennis te maken met het nlgroeit-netwerk en verduidelijkt je op een laagdrempelige wijze wat je rol gaat zijn, het maakt je verder ook direct duidelijk: What’s in it for me? Bovendien heb je een nieuw waardevol contact opgedaan.”

Erik: “Het zijn van buddy is leuk als het bij je past, een extra beloning voor je nieuwsgierigheid – informeel, de contouren zijn het mooist. Bovendien biedt het zeker dus de mogelijkheid voor een waardevol contact waarin je veel van jezelf herkent maar waar je ook van kan leren. Het is zeker ook eigen belang naast het belang voor nlgroeit. Je kunt zelf bepalen hoeveel tijd je erin steekt. “Als het maar een stapje helpt om nieuwe mentoren weer verder te helpen is het mooi meegenomen”.

Bekijk hier het mentorprofiel van Alex Duiker / Bekijk hier het mentorprofiel van Erik Joosten