We spraken met Jeroen Derwort, de maker van Online Soccer Manager (OSM). Na 16 jaar aan het roer heeft hij OSM zelfstandig gemaakt en in 2020 verkocht aan Miniclip. Met zijn tweede startup, Rosterbuster, ontwikkelde hij apps voor luchtvaartpersoneel. Ook dit bedrijf verkocht hij: aan CAE, ’s werelds grootste pilotenopleider.

Online Soccer Manager

Misschien heb je het vroeger zelf ook wel gespeeld: Online Soccer Manager. Het spel waarbij je je eigen voetbalclub beheert. Jeroen startte vanaf zijn zolderkamer Online Soccer Manager en liet dit uitgroeien tot een bedrijf met meer dan 5 miljoen gebruikers en 50 medewerkers.

Na een indrukwekkende periode van 16 jaar besloot Jeroen het spel aan Miniclip te verkopen, waarmee hij een een nieuw hoofdstuk begon.

RosterBuster

Jeroen heeft zijn ondernemerschap niet beperkt tot de wereld van gaming. Na het succes van OSM ging Jeroen zich richten op nieuwe uitdagingen, en een van die uitdagingen leidde tot zijn betrokkenheid bij RosterBuster.

RosterBuster is een innovatieve app die speciaal is ontworpen voor luchtvaartprofessionals. Met een scherp oog voor de uitdagingen waarmee piloten en cabinepersoneel dagelijks worden geconfronteerd, biedt RosterBuster een geavanceerd platform dat het beheer van vluchtschema’s vereenvoudigt. De app stelt luchtvaartprofessionals in staat om hun roosters eenvoudig te organiseren, communiceren met collega’s, en op de hoogte te blijven van relevante informatie – dit alles met het doel om hun werk-privébalans te verbeteren en de complexiteit van de luchtvaartindustrie te verminderen.

Interview met Jeroen Derwort

SCOREN!

Wil je meer weten over het verhaal achter OSM? Jeroen bracht er een boek over uit.

In “SCOREN!” neemt Jeroen je mee op zijn ondernemersreis, waarbij hij niet alleen de successen, maar ook de uitdagingen en lessen deelt die hij onderweg heeft geleerd. Of je nu een aspirant-ondernemer bent die droomt van het starten van je eigen bedrijf of een doorgewinterde professional die op zoek is naar inspiratie, dit boek biedt waardevolle inzichten in de wereld van startups, ondernemerschap en succes. Ontdek de strategieën, beslissingen en het leiderschap dat heeft bijgedragen aan Jeroen’s opmerkelijke ondernemersreis in “SCOREN!”.

Groeien met behulp van een mentor

Ben je enthousiast geworden door dit interview? Bij nlgroeit heb je toegang tot meer dan 500 mentoren. Onze mentoren hebben allemaal ruime ervaring in ondernemerschap en het runnen van groeibedrijven. Ze variëren van ondernemers met een jaaromzet vanaf 5 miljoen euro of meer tot ondernemers die een bedrijf van die omvang hebben verkocht. Onze matchmakers kunnen je in contact brengen met een mentor die precies past bij jouw groeivraag.