1 juni werd de top 250 groeibedrijven 2021 bekend gemaakt. Deze lijst, gebaseerd op het ScaleUp Dashboard van de Rotterdam School of Management (RSM) en het Erasmus Centre for Entrepeneurship (ECE), geeft een compleet overzicht van de grootste groeiers van ons land. Om meer te weten te komen over deze groeiers, doken wij in de facts en figures.

Groeibedrijven zijn een belangrijke groei- en vernieuwingsmotor voor onze economie. Ze creeëren de banen van de toekomst, en maken zo onze economie weerbaarder en wendbaarder. Dat is op zichzelf natuurlijk al bijzonder, maar afgelopen jaar met de coronacrisis al helemaal. Je bedrijf laten groeien is nooit een eenvoudige taak, maar in tijden van COVID-19 is dat alleen maar uitdagender geworden. De crisis maakt groeiondernemers kwetsbaar. Aan de andere kant zijn het juist diezelfde ondernemers die zich na een crisis het snelst kunnen herpakken en daarbij de motor vormen voor economisch herstel.

De groeibedrijven uit de Top 250 van 2021 zijn hier de perfecte voorbeelden van. Zij hebben niet opgegeven tijdens de coronacrisis, en hebben zelfs weten te groeien. In totaal hebben deze bedrijven zelfs evenveel nieuwe banen gecreeërd als de Top 250 Groeibedrijven vóór de coronacrisis. Een indrukwekkende prestatie!

Benieuwd naar meer facts & figures over de bedrijven die in Top 250 grootste groeiers staan? Klik hier voor de infographic.

De Top 250 Groeibedrijven 2021

De Top 250 Groeibedrijven is een overzicht van bedrijven (scale-ups) met minimaal 10 FTE (Full-Time Equivalent) en/of minstens 5 miljoen euro omzet. Deze bedrijven realiseerden drie opeenvolgende jaren jaarlijks een groei van minimaal 20% in FTE en/of omzet. De echte toppers dus, die de Nederlandse economie ieder jaar weer een boost geven!

Later dit jaar wordt de top 10 van de snelste groeiers bekend gemaakt en ontvangt de snelste groeier van de lijst de Gouden Groeier!