Ondernemers onder elkaar: iedereen ervaart dezelfde struikelblokken
CFO Bernard Gosselink van CTOUCH Europe bv is een van de groeiondernemers die via nlgroeit een mentor heeft gevonden, Ralph Hamers van NL2025. Maar hoe gaat dat in de praktijk, werken met een mentor? Bernard en Ralph ontmoetten elkaar op de kick-off van nlgroeit. Daar vond mentoring plaats in groepsverband, samen met een aantal andere groeiondernemers.
“We ervaren allemaal dezelfde struikelblokken”
Mentoring in groepsverband heeft een positief effect volgens Gosselink. “Er is natuurlijk minder ruimte voor persoonlijk advies maar je zit allemaal in dezelfde groeifase, je inspireert elkaar. Je hebt onderling snel contact, ook over elkaars bedrijf. We ervaren dezelfde struikelblokken. Voor jonge mkb-bedrijven is het bijvoorbeeld lastig om bij grote ondernemingen aan tafel te komen. Ook liquiditeit is een van de grote problemen.”
“Hoe krijg en houd je de juiste mensen aan boord?”
Gosselink: “We hebben nu 24 mensen in dienst en zijn gestart met een vitaliteitsprogramma om echt zicht te krijgen op elkaars talenten en elkaar te kunnen versterken. Verder groeien betekent ook investeren in mensen. Hoe krijg en houd je de juiste mensen aan boord? Welke mensen heb je nodig? Hoe kom je aan de juiste mix? Dat is mijn belangrijkste groeivraag op dit moment.”
“nlgroeit motiveert me om vooruit te blijven kijken”
Over een half jaar komt de groep weer samen. “Je moet dat wel goed voorbereiden. Dat daagt je uit om over dingen te blijven nadenken en niet alleen bij de waan van de dag te leven. Zo motiveert nlgroeit me om vooruit te blijven kijken en geeft het me zin om te blijven groeien, om het ook echt waar te maken.”
Over CTOUCH Europe bv
CTOUCH ontwikkelt groot formaat touch displays. Het bedrijf is internationaal actief in meer dan 15 verschillende landen, heeft twee fabrieken (China, Zuid Korea) en werkt veel samen met andere partijen zoals VDL, Philips en Harman/Kardon. “We opereren in een niche en om die positie te versterken zijn we volop bezig met de ontwikkeling van nieuwe technieken. In samenwerking met TU Delft dagen we momenteel een groep van 20 studenten uit om nieuwe toepassingen te ontwikkelen voor groot formaat touch displays. En met de TU in Eindhoven starten we een project op het gebied van 60 Ghz wifi, om content nog sneller te kunnen delen.”