Mentoren en groeibedrijven nlgroeit in MKB Innovatie Top 100

De Divitel Operating Center (DOC) betreft een high-tech omgeving waarbinnen engineers op afstand alle facetten van video en TV diensten kunnen monitoren, beheren en servicen. Arion komt met een innovatieve oplossing om de huid te reinigen, te verzorgen en te beschermen in één handeling. NETICS ontwikkelt technieken om met modder veel goedkoper te bouwen dan door het gebruik van traditionele bouwstoffen. Soverin biedt een veilige emaildienst toepasbaar voor iedereen die controle wil over zijn eigen privacy. De technologie is al langer beschikbaar maar de combinatie van infrastructuur, gebruiksvriendelijkheid en eerlijkheid zorgen voor de nodige vernieuwing in de sector.

300 inzendingen
Een panel van innovatie-experts maakte de selectie uit 300 inzendingen voor een notering in de jaarlijkse MKB Innovatie Top 100. Alle nominaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid en gerealiseerde omzet en groeipotentie.
 
Innovatie zorgt voor groei
Innovatieve ondernemers strijden elk jaar voor een plaats in de MKB Innovatie Top 100. En niet zonder reden: uit onderzoek van de KvK onder de bedrijven die de afgelopen jaren in de Top 100 hebben gestaan, blijkt dat innovatie zorgt voor groei. Alle Top 100-bedrijven zagen hun winst toenemen, namen extra personeel aan en werden internationaal actiever. Hierdoor is een plek in de MKB Innovatie Top 100 een goede graadmeter voor succes gebleken.
 
In september maakt een jury onder voorzitterschap van Ruud Koornstra de exacte notering van elk bedrijf in de MKB Innovatie Top 100 bekend. Dan is ook duidelijk welk bedrijf in 2017 de nummer 1 positie inneemt en zich het meest innovatieve bedrijf van Nederland mag noemen.
 
Aan de MKB Innovatie Top 100 is bewust geen prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het Nederlandse mkb in staat is. De complete lijst in alfabetische volgorde is te vinden op: www.mkbinnovatietop100.nl