De Top 10 Groeibedrijven is samengesteld uit bedrijven die de meeste banen in FTE creëerden én de hoogste gemiddelde jaarlijkse groei in FTE lieten zien.

Tijdens het Top 250 Groeibedrijven Event in Rotterdam is zojuist de top 10 van snelst groeiende Nederlandse bedrijven bekend gemaakt. Om in De Top 250 Groeibedrijven te komen, dienen bedrijven minimaal 10 FTE groot te zijn en/of minstens 5 miljoen euro om te zetten, aan het begin van de meetperiode. Daarnaast dienen ze in deze meetperiode van december 2017 tot en met december 2020 een gemiddelde jaarlijkse groei van minimaal 20% in FTE en/of omzet te realiseren.

01

Adyen
Adyen is in 2006 opgericht door een groep ondernemers, waaronder Pieter van der Does en Arnout Schuijff. In die tijd bestond betaaltechnologie uit een wirwar van systemen, gebouwd op verouderde infrastructuur. De oprichters wilden een platform bouwen dat voldeed aan de snel veranderende behoeften van het moderne internationale bedrijfsleven. Hun doel was om bedrijven te helpen groeien.

02

Media.Monks
Media.Monks is een creatief digitaal productiebedrijf dat websites, games en films produceert, vaak voor reclamebureaus. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Hilversum, Nederland. Met een geïntegreerd bedrijfsmodel biedt Media.Monks klanten toegang tot 6000+ Monks vanuit 57 locaties in 33 landen. Door data en de klantervaring voorop te stellen helpt Media.Monks klanten te groeien in een digitale wereld.

03

Dept
Dept is een internationale agency met vestigingen in Europa en Amerika, en meer dan 2000 ervaren denkers & doeners. Zij helpen klanten met het opnieuw uitvinden & versnellen van hun digitale business door leidende digitale produten, diensten en campagnes te ontwikkelen. 

04

Mollie
Mollie is een Nederlandse payment service provider die in 2004 werd opgericht door Adriaan Mol. Mollie is een pionier binnen de payment-industrie, en een van de snelst groeiende betalingsverwerkers van Europa. Zij faciliteren bedrijven van verschillende groottes om gezamenlijk op te schalen en te groeien door gebruik te maken van verschillende betaalmethodes. Hun missie: de meest geliefde PSP van Europa worden door complexe financiële diensten makkelijk te maken. 

05

EVBox
EVBox is een Nederlands bedrijf dat laadstations voor elektrische voertuigen produceert. Het bedrijf is opgericht in 2010 in Almere door Bram van der Leur en Huub Rothengatter. In 2014 nam Gilde Investment Management een meerderheidsbelang in het bedrijf. In 2017 werd het bedrijf overgenomen door Engie. EVBox helpt vooruitstrevende bedrijven een duurzame toekomst op te bouwen met het bieden van flexibele en schaalbare laadoplossingen voor elektrische voertuigen.

06

Red je Pakketje
Red je Pakketje is een Nederlandse bezorgdienst gespecialiseerd in same day delivery. Het begon in 2015 met een zeer succesvolle pilot, waarna het in 2016 werd omgezet in een bedrijf met een landelijk dekkend netwerk. In korte tijd hebben oprichters Sam Rohn, Tijs van Driel en Kay Rohn een marktspeler opgebouwd waar webwinkels zoals Greetz, Douglas en Bol.com graag mee werken. Dit jaar werd bekend dat de Zweedse tech-gerichte pakketbezorger Instabox Red je Pakketje overneemt. Red je Pakketje is ook genomineerd voor de Jonge Groeier 2021

07

NewCold
NewCold is een snelgroeiende wereldwijde marktspeler op het gebied van temperatuur gecontroleerde opslag en distributie. NewCold werkt samen met verschillende grote voedselleveranciers van over de hele wereld, om zo de koude opslag industrie verder te innoveren. NewColds hoofdvestiging zit in Nederland. Daarnaast hebben ze kantoren en centra in heel Europa, Australië en de VS.

08

Picnic
Picnic is een Nederlandse online-supermarkt. Het bedrijf bezorgt uitsluitend aan huis en heeft geen eigen winkels. Het is actief in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Het bedrijf werd in 2014 opgericht door Michiel Muller, Bas Verheijen en internetondernemers Joris Beckers en Frederik Nieuwenhuys. In september 2015 begon Picnic in Amersfoort met vier bezorgautootjes. Inmiddels rijden er meer dan 1000 bezorgwagens rond in zo’n 120 Nederlandse plaatsen. In 2019 waren zij de snelste groeier van Nederland, en wonnen zij de Gouden Groeier.

09

Workrate
Workrate is een beveiligingsbedrijf dat is gespecialiseerd in objectbeveiliging en security compliance. Workrate is actief door heel Europa, en heeft de ambitie om leidend te zijn op het gebied van datacenter security. Oprichters Jop Wolff en Michiel Muller zijn Workrate in 2003 begonnen met een frisse blik op de beveiligingsmarkt. Zij kijken niet naar andere beveiligingsfirma’s, maar nemen de klanten als uitgangspunt. Hierdoor is Workrate er in geslaagd uit te groeien tot een volwassen market challenger.

10

Coolblue
Coolblue is een Nederlands e-commerce bedrijf dat in 1999 is opgericht door Pieter Zwart, Paul de Jong en Bart Kuijpers. Het bedrijf is actief in Nederland, België en Duitsland en heeft 15 fysieke winkels. Om écht een verschil te maken voor hun klanten en op te vallen in onze markt, bieden ze klantgerichte productreizen in plaats van te concurreren op plaatje, prijsje, knopje. Dit met hun eigen infrastructuur, bestaande uit een eigen bezorgnetwerk, installatieservices, fietsbezorgnetwerk en winkels.

Vanavond wordt bekend welk bedrijf uit de top 10 afgelopen jaar het hardst is gegroeid, en daarvoor de Gouden Groeier 2021 in ontvangst mag nemen.

Top 250 Groeibedrijven 2021

De Top 250 Groeibedrijven is gebaseerd op het ScaleUp Dashboard van de Rotterdam School of Management (RSM) en het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) en wordt sinds 2017, in samenwerking met nlgroeit, opgesteld. De lijst geeft een compleet overzicht van de grootste groeiers van ons land.