We zijn verheugd om ons nieuwste bestuurslid bij nlgroeit voor te stellen: Süleyman Gögüs. Een gedreven ondernemer met een missie om een positieve impact te creëren. Met een indrukwekkend portfolio van vijftien ondernemingen en zijn betrokkenheid bij Sensa Zorggroep en Maestro Investments, deelt Süleyman zijn ondernemersreis en waardevolle inzichten. 

Kun je jezelf voorstellen?

Ik ben Suleyman Gogus, een gedreven ondernemer met een passie voor het creëren van een positieve impact in de wereld. Momenteel ben ik betrokken bij vijftien verschillende ondernemingen, waarbij in totaal meer dan 350 medewerkers actief zijn. Mijn reis in ondernemerschap begon met mijn praktijkervaring als jongerenwerker, wat mijn interesse in het ondernemerschap heeft aangewakkerd.

Een van onze meest prominente ondernemingen is Sensa Zorggroep. Een zorginstelling die zich specialiseert in cultuursensitieve zorg voor diverse doelgroepen, waaronder jongeren, ouderen, gehandicapten en groene zorg. Onze missie bij Sensa is om ‘Sensitieve Zorg te bieden met Sensitieve Professionals voor een Sensitieve Samenleving’.

Vanuit Maestro Investments heb ik geïnvesteerd in andere succesvolle bedrijven. Variërend van lucht- en landvoertuigen tot kraamzorg, influencermarketing, zorgdetachering. IT en nog veel meer. Mijn diverse zakelijke portfolio en toewijding aan positieve verandering maken me een dynamische en gedreven ondernemer. Ik blijf op zoek naar nieuwe kansen om te groeien en een verschil te maken, en ik geloof dat met hard werken en vastberadenheid alles mogelijk is.

Wat heeft je aangetrokken om lid te worden van het bestuur van nlgroeit?

Mijn streven om een positieve impact te maken heeft me ook geleid naar bestuurslidmaatschap bij o.a. nlgroeit, waar ik anderen ondersteun in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Kun je enkele hoogtepunten uit je loopbaan willen delen? Wellicht specifieke ervaringen of prestaties?

  • In 2020 zijn we gestart met Maestro Investments Netherlands.
  • In 2015 was ik finalist voor The Other Businessman.
  • In 2014 hebben we het eerste multiculturele verpleeghuis in Noord-Holland opgezet.
  • In 2012 hebben we het eerste multiculturele kraamzorginstelling in Noord-Holland opgezet.
  • In 2010 hebben we het eerste multiculturele pleegzorgprogramma in Nederland gelanceerd.

Welke waardevolle lessen heb je geleerd tijdens je ondernemersreis?

Als ondernemer is het belangrijk om continue te blijven leren en jezelf te ontwikkelen. Dit kan d.m.v. het volgen van opleidingen, het bijwonen van cursussen, het deelnemen aan masterclasses en het lezen van relevante boeken.

Wat motiveert je om betrokken te zijn bij het ondersteunen van groeiende ondernemers?

Wat me motiveert om betrokken te zijn bij het ondersteunen van groeiende ondernemers is de voldoening die voortkomt uit het zien van de groei van mijn mentees. Wat mij voornamelijk inspireert, is dat ik hen altijd als eis stel dat ik hen alleen wil ondersteunen als ze, nadat hun bedrijf is gegroeid, iets terug willen doen voor de maatschappij. Op die manier kunnen we niet alleen zakelijk succes bereiken, maar ook een positieve impact hebben op de samenleving.

Welke bijdrage hoop je te leveren aan de groei van nlgroeit en haar gemeenschap?

Door de betrokkenheid van de mentoren te vergroten en een sterkere band te creëren met multiculturele groeiondernemers.

Heb je nog een inspirerende boodschap die je met de nlgroeit-gemeenschap wilt delen?

Het woord crisis wordt in het Chinees met twee karakters geschreven. Het ene staat voor gevaar, het andere voor mogelijkheden.” – John F. Kennedy