We zijn verheugd om ons nieuwste bestuurslid bij nlgroeit voor te stellen: Vivienne van Eijkelenborg. Met een ondernemerscarrière van 24 jaar, waarvan ze eigenaar was van Difrax babyartikelen, brengt Vivienne een schat aan ervaring en passie voor ondernemerschap met zich mee.

Kun je jezelf voorstellen?

Ik ben Vivienne van Eijkelenborg. Ik ben 24 jaar ondernemer geweest (Difrax baby artikelen) en ik ben lange tijd actief geweest in de wereld van ondernemers (Entrepreneurs Organization).
Ik woon met Marc en mijn Rhodesian Ridgeback, Florre, in Bilthoven en vind het heerlijk om soms in Amsterdam te zijn en dan op een woonboot te verblijven.
Na de verkoop van Difrax probeer ik me nuttig te maken met verschillende activiteiten – van vmbo leerlingen begeleiden als carrière coach tot het bestuur van nlgroeit en nog een aantal dingen meer!

Wat trok je aan om lid te worden van het bestuur van nlgroeit?

Ik heb veel respect voor ondernemerschap. Voor eigen rekening en risico ondernemen en altijd verantwoordelijk zijn voor alles wat er in je bedrijf gebeurd is best een (mooie) uitdaging. Verder krijg ik heel veel energie van de energie van ondernemers.

Kun je enkele hoogtepunten uit je loopbaan delen? Specifieke ervaringen of prestaties?

Zakenvrouw van het jaar worden was in 2016 een enorme eer! Het winnen van de Red Dot Design Award was ook fijn, innoveren kost zoveel tijd en geld… dan is het leuk daar een beloning voor te krijgen.
Het succesvol verkopen van Difrax eind 2022 zou ik ook wel als een hoogtepunt willen benoemen zeker omdat het door een strategische koper gekocht is die het bedrijf echt verder kan helpen naar de volgende fase.

Welke lessen heb je geleerd in je ondernemersreis?

Durft te vragen, je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden, probeer te leren van de ervaringen van andere ondernemers. Be a penguin, ondernemerschap is vallen en opstaan, dat hoort erbij. Accepteren en doorgaan…
Investeer in jezelf – the best project to invest in is YOU! Alles wat je doet om jezelf als leider te laten groeien en geïnspireerd te blijven is belangrijk voor je bedrijf!

Waarom voel je je geroepen om betrokken te zijn bij het ondersteunen van groeiende ondernemers?

Met groeiende bedrijven maken we nog meer positieve impact in de wereld. Groei is alleen niet altijd makkelijk, dit heb ik ook zelf ervaren. Er komt veel op je af, je eigen rol is elke keer weer anders. Het is mooi om te kijken hoe we elkaar kunnen helpen in deze fases.

Welke bijdrage hoop je te leveren aan de groei van nlgroeit en haar gemeenschap?

Ik zou specifiek vrouwelijke ondernemers willen stimuleren tot groei met wat lef en zelfvertrouwen! Ik hoop dat steeds meer vrouwelijke ondernemers nlgroeit weten te vinden en zich er ook thuis gaan voelen. Vanuit die saamhorigheid kunnen we mooie dingen bereiken.

Heb je nog een inspirerende boodschap die je met de nlgroeit-gemeenschap wilt delen?

Aim high. Shoot for the moon, even if you miss you’ll land among the stars! Als je het doel niet zet gaan het zeker niet gebeuren. Een mooi doel geeft ook een richting voor je team en bepaalt een weg – stap voor stap – er naar toe! En haal je het niet… no problem at all!