Mentor geeft duidelijkheid over groeirichting

“Dennis Kuipers heeft me echt aan het denken gezet. In de dagen na het gesprek heb ik op een rij gezet wat ik zelf vond van de besproken punten en wat ik er mee wilde doen. Samen met mijn compagnon heb ik daarna de punten uitgewerkt en acties uitgezet zoals een gesprek met een klant over een aanpak die beter aansluit op onze missie. Dit leverde een waardevol gesprek op. Deze aanpak trekken we door naar andere klanten.”

Groei goed managen
Teekamp doet mee met nlgroeit om te leren van ervaringen van andere ondernemers met het realiseren van groeidoelstellingen. “VisionBI helpt organisaties te sturen op data door met Business Intelligence tools en onze technische knowhow, systeem- en open source data bruikbaar te maken.” VisionBl is gestart in 2014 en heeft 7 medewerkers. “We zijn nog klein en de uitdaging is de organisatie KISS te houden, ook in de toekomst wanneer de organisatie groeit. Mijn groeivraag is: hoe positioneer ik de organisatie zodat we deze groei goed managen, zowel aan de interne als de klant kant? Mijn doel daarin is vooruit te kunnen denken en te zorgen voor een sfeer van eenheid. Daarom zocht ik een mentor die kan ondersteunen en coachen op gebied van organisatieontwikkeling en het vinden van een persoonlijke weg om deze groei mogelijk te maken”.

Duidelijkere groeirichting
Teekamp heeft twee jaar geleden bewust gekozen voor het ondernemerschap na 20 jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven. “Het sturen van een organisatie naast dagelijkse werkzaamheden is een geweldige uitdaging waar ik veel plezier in heb. Maar het realiseren en managen van groei is niet eenvoudig. Coaching op dit terrein is zeker welkom. Wat mij aansprak in het profiel van Kuipers is zijn ervaring met het neerzetten van een organisatie van 1 naar 30 medewerkers. Bovendien bevindt hij zich op een snijvlak van onze werkzaamheden, data management. Een aspect waar wij veelvuldig bij onze relaties mee te maken hebben. Het kennismakingsgesprek heeft mij al een duidelijkere groeirichting gegeven en een aanscherping van onze toegevoegde waarde voor klanten. Ik kijk dan ook erg uit naar de volgende gesprekken met Kuipers. Ik ben erg enthousiast over nlgroeit en raad andere ondernemers met een groei-ambitie aan zich ook aan te melden voor een mentor.”

Geven van verantwoordelijkheid en vertrouwen aan je medewerkers
Kuipers is mentor bij nlgroeit van twee bedrijven. Hij is enthousiast over het programma en vindt het erg leuk collega ondernemers verder te helpen met hun groei-ambitie.
AnylinQ bestaat sinds 2008 en organiseert datamanagement (software, hardware, beheer en service) voor klanten zoals Wehkamp, Blokker, NOS, Nutreco en BNP Paribas. Het bedrijf is tijdens de FD Gazelle award 2015 uitreiking in Breda benoemd tot één van de 3 snelst gegroeide bedrijven van Brabant. Het vertrouwen van klanten en leveranciers is in de loop van de jaren toegenomen en dat heeft ertoe geleid dat het bedrijf fors is gegroeid. “Je moet vooruit kunnen denken voor je klanten daarom is het van belang blijvend kennis op te bouwen en de mensen te scholen. Ook het uitbreiden van het personeelsbestand en het omgaan met het geven van vertrouwen en verantwoordelijkheden aan je medewerkers is een belangrijk aspect van het groeiproces,” aldus Kuipers. “Over al dit soort zaken zullen we het hebben in onze gesprekken.”

Auteur José de Bruijn: adviseur nlgroeit