KVK Innovatie Top 100: etalage voor de vernieuwers van vandaag

Waar zijn de innovatieve mkb-bedrijven van Nederland? De Kamer van Koophandel roept alle innovatieve ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf in Nederland op om zich aan te melden voor de 15e  KVK Innovatie Top 100: de mooiste innovatie-etalage van Nederland. 

Uitsluitend bij KVK geregistreerde ondernemingen en stichtingen kunnen zich aanmelden voor de KVK Innovatie Top 100. De innovatie dient op de markt te zijn gebracht en wordt beoordeeld op groeipotentie, omzet, originaliteit, duurzaamheid en impact voor de branche en de samenleving. 

 

Feestelijke bijeenkomst 

In mei gaan expertpanels voor de verschillende sectoren de innovaties beoordelen. Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst vast. De jury baseert zich daarbij op de voordrachten van de experts. Ook bekijkt de jury de websites van de ondernemingen en doet onderzoek. De 100 bedrijven en hun innovaties worden op 23 juni in alfabetische volgorde bekend gemaakt. Op 14 oktober presenteert KVK tijdens een extra feestelijke bijeenkomst de ranking van de 100 bedrijven.   

 

Innovatieprijs

Aan de KVK Innovatie Top 100 is bewust geen (geld)prijs verbonden. De kracht van het initiatief is te laten zien waartoe het midden- en kleinbedrijf in staat is. De afgelopen 14 jaar is deze prijs uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste innovatieprijs voor het mkb.

 

Glazen gevel met zonnecellen

Noord- en Zuid-Holland waren vorig jaar met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Gelderland met 14 bedrijven. Na de ICT-sector zijn de meeste innovaties afkomstig uit de creatieve industrie en de bouw. Het Delftse PHYSEE met Smartskin, een glazen gevel met geïntegreerde zonnecellen en sensoren, won de vorige editie van de KVK Innovatie Top 100.