Anticiperen op de groei

Wat doet Equalture
Er is een bias-free matching technologie die ervoor zorgt dat ondernemers zo efficiënt mogelijk de beste kandidaat voor de job kunnen vinden. Sollicitanten koppelen hun LinkedIn-profiel aan de sollicitatie en spelen vervolgens een aantal neuro-assessmentsgames om de persoonlijkheid en cognitieve skills te kunnen laten meten. Recruiters kunnen hiermee de perfecte kandidaten selecteren zonder vooroordelen als ‘naam’, ‘geslacht’ of ‘leeftijd’. Er wordt een betrouwbaar, gedegen matchingprofiel gecreëerd waarmee de recruiter weer verder kan. De focus ligt op gamification en bias. De combinatie van games, bias-free screening en automatische matching maakt het product uniek. Bron: De Ondernemer

Toppers uit de markt

Equalture  is een bias-free matching technologie die ervoor zorgt dat ondernemers zo efficiënt mogelijk de beste kandidaat voor de job kunnen vinden. Het bedrijf zet de recruitmentmarkt op de kop. De Jong: “Ze zijn nu anderhalf jaar bezig en hebben volgend jaar een omzet van meer dan 1,2 miljoen euro. Het is een goed schaalbaar en winstgevend product. En wat ze goed hebben gedaan is dat ze een aantal toppers uit de markt hebben aangetrokken en die onderdeel hebben gemaakt van hun team. Ze huren nu al mensen in die ze nodig hebben in de toekomst, voor de fase dat ze 5 of 10 keer groter zijn. Een van de fouten die snelgroeiende bedrijven maken, is dat ze mensen inhuren die nu goed zijn maar na 1 of 2 jaar al niet meer mee kunnen. Dat hebben Charlotte en Fleur heel goed gezien.”

Een magisch groei-avontuur

Zo hebben Charlotte en Fleur een adviseur die heel veel ervaring heeft met hoe de softwaremarkt werkt, voor hun adviesraad weten te strikken. “En hij kent de juiste mensen die wij nodig hebben en bij wie wij anders niet 1 2 3 aan tafel zouden komen”, aldus de dames. De Jong: “Hij heeft nu een adviserende rol maar eigenlijk zou hij onderdeel van de operatie moeten zijn. De grote klanten binnen halen. Vraag het hem! Iedereen wil graag deel uitmaken van een fantastisch groei avontuur dat misschien wereldwijd impact gaat hebben. Dat is magisch. En het is jullie taak als ondernemer om mensen daarvan te overtuigen. Jullie zijn daar al goed mee bezig.”

Meedoen aan een wedstrijd

Kees de Jong vindt de potentie van het bedrijf zeer groot. “Wat jullie doen met artificial intelligence is niet iets wat je alleen voor Nederland doet, maar voor ieder bedrijf in de wereld. Jullie nemen deel aan een wedstrijd. Degene die de slimste algoritmes heeft, zal het snelst marktaandeel in handen krijgen. Dat werkt alleen maar als je de beste mensen om je heen gaat verzamelen.”

Nederland niet groot genoeg

Charlotte en Fleur hebben zeker internationale ambities. “Nederland is niet groot genoeg. Bovendien is het een vrij star land op het gebied van HR. In veel landen zoals de VS en Engeland denken ze hier meer over na.” Volgens De Jong een goede keus. “Op het moment dat jullie hier in Nederland marktleider zouden willen worden, komen straks buitenlandse partijen die veel sterker zijn, grotere databases hebben, betere algoritmes die wel al internationaal zijn. Dan win je niet de wedstrijd.”

De beste mensen

Hoe komen ze aan de juiste mensen? Fleur: “Ik geloof dat wij nu de top van de markt binnen hebben. Ons developmentteam heeft een heel groot netwerk van mensen die het heel tof vinden wat wij nu doen. De eerstkomende tijd zullen de mensen via via komen. Ik denk dat wij hele gave  dingen kunnen bieden aan developers en dat is tegenwoordig het belangrijkste.”

Groot denken

De Jong: “Dat is ook de beste manier. Want top mensen, willen met top mensen werken. Vaak zijn twee of drie hele slimme geesten de kern van een bedrijf, en die hebben jullie. Dat is het allerbelangrijkste. Nu is het jullie rol om dat te laten groeien. Financiering aan te trekken, groot denken, niet gaan managen maar gaan leiden.”