Vanuit mijn huiskamer heb ik in 2003 Respondenten.nl opgezet. In 2021 heb ik het bedrijf met 20 medewerkers verkocht en werkten we met grote en mooie merken in Nederland en daarbuiten. Inmiddels is het bedrijf onderdeel van Norstat Group en hebben we alleen in Nederland al twee andere aangekochte bedrijven geïntegreerd in de organisatie. Als relatief onbekend merk in Nederland, neemt Norstat inmiddels een prominente rol in, in de markt van datacollectie voor alle soorten marktonderzoek.

Daarom heb ik mij alle facetten aangeleerd; een bedrijf starten, snel groeien en daarna schalen. Van verkoop van je bedrijf, tot het doen van acquisities en fusies om vervolgens weer door te schalen. Het schakelen met een Private Equity als primaire shareholder behoort hierbij ook tot de activiteiten waarin ik me ontwikkeld heb.

Ik ben creatief, flexibel en ondernemer ‘pur sang’. Door me te blijven ontwikkelen en mijn drang om te leren in mijn loopbaan, ben ik ondertussen ook een internationale, standvastige, maar sociale manager geworden met meer corporate skills.

Bedrijfsactiviteiten

Dataverzameling.

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Belangrijkste is dat je het zelf moet doen en altijd de eindverantwoordelijkheid nemen, maar het is ook heel belangrijk om hulp te vragen. Je gaat als ondernemer altijd door dezelfde groeifases als andere bedrijven. Bij bepaalde bedrijfsgroottes worstelen ondernemers met dezelfde uitdagingen. Dus er zijn oplossingen, maar je moet wel om hulp vragen.