Ik ben Wessel van Herwijnen en woon in Amsterdam. Ik onderneem al van jongs af aan en heb in de loop der jaren diverse (internationale) bedrijven opgestart, ontwikkeld en verkocht. Daarnaast ben ik sinds een aantal jaren ook actief als investeerder.

Van handel tot media en van IT tot zakelijke dienstverlening: ik ben in veel markten thuis.

Groei was voor mij een belangrijke drijver, wat resulteerde in diverse Awards. Ik ben ervan overtuigd dat een stevig bedrijfsfundament het verschil kan maken in een sterk competitieve markt. Natuurlijk zijn sales en product-marketfit essentieel, maar zaken als financieel management, het neerzetten van high performance teams (HRM vraagstukken) en het optimalisering van werkprocessen zijn dat net zo goed. “De basis op orde” is misschien niet de meest sexy kant van het ondernemerschap, maar ik zie dit vaak misgaan en het is in mijn eigen ondernemerschap altijd de succesfactor gebleken.

Kortom, ik help graag ambitieuze ondernemers die zakelijk willen groeien, maar stagneren op de fundamentals. Als je daarnaast ook als mens wilt groeien dan kunnen we vast veel van elkaar leren.

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Als ondernemer is het heel belangrijk dat je een duidelijke focus hebt en weet wat je wilt. Als ondernemer ben je de basis van het bedrijf, maar soms ook de zwakste schakel. Tegenslagen horen bij het spel, ik probeer daar altijd van te leren. Een succesvol bedrijf heeft naast een goed product, cash nodig om te kunnen groeien en een goed (multidisciplinair) team om de klant te kunnen bedienen. Naast hard werken is fun het belangrijkste!