Doordat mijn vader in 2004 overleed besloten wij dat ik namens de familie me met KGU ‘bezig zou gaan houden’. Zo begon ik aan mijn ondernemersavontuur in januari 2004. Als 27 jarige ben ik, niet gehinderd door enige kennis van de arbeidsbemiddelingsbranche, gestart bij KGU Uitzendburo’s, nu KGU Recruitment genaamd. KGU is een in 1969 opgericht uitzendbureau met kantoren in Hilversum, Bussum en Huizen.

Het begon met de vraag “hoe gaat een familie om met het bedrijf van een overleden familielid zonder overdracht?” In rap tempo kwamen opvolgingsvraagstukken, loyaliteitskwesties, communicatievraagstukken, erfenis afhandeling en familie systematiek aan de orde.

Tussen 2004 en 2008 heb ik mij gefocust op het professionaliseren van de organisatie en sales. De omzet groeide evenals de winst. Het aantal FTE nam toe en onze marktpositie was zomer 2008 ongekend goed. In 2009 startte ik met reorganiseren vanwege de crisis, kromp het bedrijf met ruim 70% omzet en dito FTE. En ik was op dat moment zwanger van mijn eerste dochter. Toen dat achter de rug was, hebben we in 2013 deze krimp nogmaals dunnetjes over moeten doen. En je raadt het al, ik was wederom zwanger.

Afgelopen jaren heb ik interim werk gedaan via mijn label www.debetoolingcompany. Ik ben als trainer aan de slag gegaan bij www.scaleupcompany.com en ik ben een startup aan het opzetten.

Bedrijfsactiviteiten

Interim CEO/DGA voor het MKB, volg de studie bij Bert Hellinger voor systematisch werk binnen organisaties. Met mijn scale up ben ik thought leadership en consultancy aan het vormgeven voor het ‘koningskoppel’ De Visionair & De Integrator.

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Een vliegende vogel vangt altijd wat. Het moet eerst schuren voordat iets gaat glanzen. Dat het delen van ervaringen met anderen zoveel beter en fijner werkt dan alleen het wiel willen of moeten uitvinden.