Zelf ben ik in 1996 als ondernemer gestart in HR services voor de bouw. De onderneming is uitgegroeid van start-up naar markleider op het gebied van het bemiddelen van vaklieden voor de bouw. Na 25 jaar achter de knoppen gezeten te hebben heb ik de leiding in 2019 via een fusie overgedragen aan een collega-ondernemer. Sindsdien ben ik op afstand aan de onderneming verbonden, waarbij we nu samen een scale-up strategie ontwikkelen om naar 100 miljoen omzet te groeien in 2028.

Bedrijfsactiviteiten

Als ondernemer heb ik mezelf en de onderneming regelmatig opnieuw moeten uitvinden. Van detacheerder naar zzp-bemiddelaar. Van decentraal naar centraal aangestuurd en weer omgekeerd. Ik heb er bewust voor gekozen de groei naar 100 miljoen omzet niet als operationeel verantwoordelijke te leiden. Zelf concentreer ik me op het ondersteunen van de nieuwe directie en het mede-bepalen van de strategie. In de tussentijd heb ik de opleiding ‘Toezicht nieuwe stijl’ afgerond. Met deze opleiding heb ik mijn vaardigheden en kennis op het gebied van het coachen van managers en bestuurders vergroot. Ik leg me in die rol toe op ondernemers en ondernemingen die willen groeien of anderszins willen of moeten veranderen. Sinds 2023 ben ik associé bij Mondriaan Management en Consultancy, een advies boutique die bedrijven én ondernemers fit maakt voor de toekomst. Daarnaast ben ik actief op het gebied van de energietransitie, meer in het bijzonder via het coöperatief eigendom van duurzame energiebronnen zoals zon en wind.

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Strateeg die vanuit lange termijn doelstelling werkt aan groei van de onderneming. Praktisch gericht, maar gefundeerd op een brede kennis en belangstelling.