Zelf ben ik in 1996 als ondernemer gestart in HR services voor de bouw. De onderneming is in de tussentijd uitgegroeid van een start-up naar markleider op het gebied van het bemiddelen van zzp-vaklieden voor de bouw. De omzet groeide naar meer dan 20mio in 2008. Na een snelle start kwam de ‘dot-com’ crisis. Die hebben we gebruikt voor het omvormen van ons bedrijfsmodel van detacheerder naar zzp-bemiddelaar. Vanaf 2005 t/m 2009 is Regiebouw in deze nieuwe discipline snel gegroeid.Tijdens de crisisjaren vanaf 2010 moest Regiebouw zich opnieuw uitvinden om te kunnen groeien. Ik doel daarbij op ontwikkelingen als de ‘platformisering’, ‘digitalisering’ en ‘robotisering’ die de sector HR-services zeker zal gaan beïnvloeden.

Bedrijfsactiviteiten

Ik heb er bewust voor gekozen de transitie van digitalisering niet als operationeel verantwoordelijke door te voeren. In plaats daarvan is de onderneming samengegaan met een collega bedrijf en is de dagelijkse leiding nu in handen van die collega. Zelf concentreer ik me op het ondersteunen van de nieuwe directie en het mede-bepalen van de strategie. In de tussentijd heb ik de opleiding Toezicht nieuwe stijl afgerond. Met deze opleiding heb ik mijn vaardigheden en kennis op het gebied van het coachen van managers en bestuurders vergroot. Ik leg me in die rol toe op ondernemers en ondernemingen die willen groeien of anderszins willen of moeten veranderen.

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Strateeg die vanuit lange termijn doelstelling werkt aan groei van de onderneming. Praktisch gericht, maar gefundeerd op een brede kennis en belangstelling.