Als ondernemer en CEO van ORMIT Groep (specialist in traineeships en leiderschapsontwikkeling) realiseerde ik samen met collega’s waardecreatie voor alle stakeholders en op meerdere fronten. We leverden de beste diensten, zorgden voor betrokken en gelukkige medewerkers, kregen daardoor super enthousiaste klanten, waardoor mooie winst en het winnen van prijzen zoals Great Place to Work een logisch gevolg was. “Practise what you preach” past bij mijn beeld van goed ondernemerschap en paste natuurlijk bij ORMIT en de toekomstige leiders.

In 2001 werd ELC waar ik 1 van de directeuren en aandeelhouders van was verkocht aan Ordina. Ik werd toen al snel gevraagd of ik ORMIT wilde gaan aansturen. Het ging om leiderschapsontwikkeling van jonge mensen, er waren al erg mooie organisaties klant van ORMIT en het was een zelfstandige organisatie met vestigingen in Nederland en België, maar het bedrijf zou verlies gaan maken. Men vond het passen bij mij en inderdaad het waren voor mij allemaal redenen om met enthousiasme in te gaan op deze vraag. We hebben ORMIT met elkaar succesvol gemaakt en in 2010 heb ik een MBO geregeld waar ikzelf, MT leden en twee nieuwe participaties aandeelhouder werden. ORMIT hebben we eind 2018 verkocht aan een nieuwe aandeelhouder en in 2019 heb ik gewerkt aan de overdracht van mijn CEO rol voor de ORMIT Groep.

Bedrijfsactiviteiten

Wat doe ik nu:

  • Per 1 januari van dit jaar ben ik bij ORMIT gestopt en ben ik werkzaamheden gaan oppakken vanuit mijn bv ‘Leiderschap & Levenskunst’BV’. Vanuit dit bedrijf geef ik presentaties (door Corona veel niet doorgegaan natuurlijk) over Leiderschap en over Leiderschap & Levenskunst.
  • Commissaris bij ORMIT Groep.
  • Betrokken bij de Mauritsgroep om hoog opgeleide vluchtelingen aan een baan te helpen.
  • Werk ik aan een boek en het ontwikkelen van workshops over (persoonlijk) leiderschap en levenskunst.
  • Begeleid ik bedrijven/ondernemers bij specifieke vraagstukken (via private equity bedrijven).

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Ik heb onder andere geleerd dat het belangrijk is dat je de input van alle stakeholders meeneemt/blijft meenemen in het verder ontwikkelen van je organisatie. De verbondenheid onderling, het voeren van dialogen (i.p.v. discussies) en het open blijven staan voor innovatie vond en vind ik van groot belang. Daarbij is het aansturen op het benutten van talent voor zowel de medewerkers als de organisatie essentieel.