Drie decennia ervaring als oprichter/eigenaar van Steppin’ Out hebben me een schat aan kennis opgeleverd. Over hoe je een bedrijf succesvol opbouwt en leidt. En zeker net zo belangrijk, hoe je op allerlei momenten met tegenslag omgaat.

Die kennis zet ik sinds 2012 in voor andere organisaties en ondernemers in een grote variëteit van bedrijfstakken. Ik denk met hen mee over het bepalen van nieuwe perspectieven in deze snel veranderende wereld, over de juiste manier van groeien of over hoe er ook voor de ondernemer zelf weer heel veel plezier in het werk terugkomt.

Bedrijfsactiviteiten

In 1983 begon ik in Utrecht een kleine winkel: Steppin’ Out. In het begin draaide het allemaal om tweedehands Amerikaans kleding. Na enkele jaren hadden we een omzet van 1 miljoen euro op 35 m2. En nog later een landelijke keten met 15 vestigingen en 150 werknemers.

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Een bedrijf leiden is een weg van heel veel up’s en ook heel veel downs. Maar hoe beter je beslissingen hoe groter de kans op successen.
Om die reden had ik al vroeg een ‘zware’ Raad van Advies geformeerd, die ik regelmatig sprak.
Zij hielden me scherp, zorgden ervoor dat ik goed focus hield, dachten gevraagd en ongevraagd met mij mee en gaven mij toegang tot hun grote netwerk van andere zeer goede professionals.
Ik heb daar altijd heel veel plezier van gehad en omdat het vaak ‘lonely aan de top’ is kon ik mijn dilemma’s altijd goed bespreken.
In de gesprekken met honderden ondernemers, die ik na de verkoop van mijn bedrijf heb gehad, is me telkens weer gebleken hoe vruchtbaar dat altijd is geweest.