5 vragen aan… | Erik Nieuwenhuis

Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit?

“De dag begin ik samen met mijn gezin. Wij vinden het belangrijk dat we elke ochtend samen ontbijten. Vervolgens ben ik meestal rond 8 uur op kantoor. Ik vind het fijn om mijn dag te beginnen met het markeren van de belangrijkste zaken die ik die dag gedaan wil hebben.”

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

“Uit veel verschillende bronnen haal ik mijn inspiratie. Ik ben onder andere lid van Entrepreneurs’ Organization, dat is een club van ondernemers die ervaringen met elkaar delen om zo van elkaar te leren. Dit heeft mij veel gebracht, op zowel persoonlijk als zakelijk gebied. Voor mijn persoonlijke ontwikkeling is dat een hele mooie toevoeging waarbij je van andere ondernemers ontzettend veel kan leren. Ook luister ik de podcast van nlgroeit, om zo  de ervaringen van andere ondernemers te horen. Daarnaast leer ik veel van mijn vader, oom en neef, want zij zijn allemaal ondernemer. Bovenal inspireert mijn jongste dochter mij. Ondanks haar groeibeperking heeft zij een fantastisch leven en een ontzettend mooie persoonlijkheid. Ik vind het enorm bewonderenswaardig hoe positief zij in het leven staat.”

Welke stap in jouw onderneming vond je het allerleukste om te zetten?

“Het bevrijden van het potentieel bij collega’s. Ik heb meerdere keren meegemaakt dat mensen bij ons in het bedrijf helemaal los kwamen. Hierdoor kunnen ze hun talent en ei kwijt. Dit is niet alleen fijn voor hunzelf, maar ook voor de kracht van het bedrijf. Het talent haal je bij de mensen naar boven door ze de ruimte te geven om te groeien en zichzelf te ontwikkelen. Met gelukkige werknemers heb je een succesvoller bedrijf. Tegelijkertijd ben ik  een ondernemer van structuur. Wij hebben gemerkt dat als er voldoende balans is tussen gestructureerd en mensgericht werken, het veel energie geeft en er zo echt meters gemaakt  worden. Anders blijft het slechts bij enthousiasme.”

Wat was jouw grootste leermoment?

“Dat ik de sales te lang zelf ben blijven doen. Er zijn meerdere leermomenten voor nodig geweest om dit proces uit te vogelen. Onze visie op sales was een enorme journey. We hebben laatst met ons gehele team het salesproces opnieuw ontworpen. We hebben de verwachtingen scherper gesteld om er zo echt alles uit te halen. Waar er eerder veel ruimte was voor zijn of haar eigen stijl, willen we nu een minimale kwaliteit leveren in de sales van ons bedrijf. Maar het is natuurlijk belangrijk dat mensen nog steeds de ruimte ervaren om hun eigen creativiteit kwijt te kunnen.”

Onderbuikgevoel of data?

“1+1=3. Het een kan niet zonder het ander. Er is een wereld van data, maar onderbuikgevoel helpt nog steeds de juiste keuzes te maken. Waar het gaat over getriggerd worden, wordt er altijd naar data gekeken. Als het gaat om teammanagement en klanten luister ik juist meer naar mijn onderbuikgevoel.”

Benieuwd naar het mentorprofiel van Erik Nieuwenhuis? Bekijk het hier.