Na een studie economie en een korte periode als ondernemer werk ik sinds 1980 bij Triodos Bank. Daarna binnen een startup in de financiële sector, alleen actief in Nederland.

Als een van de 5 medewerkers deed ik ongeveer alles, maar mijn primaire verantwoordelijk was de kredietverlening. Negen jaar later werd ik benoemd tot statutair directeur en in 1997 tot directievoorzitter. De bank heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en kan worden gezien als een succesvolle scale-up. Triodos Bank is nu actief 6 landen in Europa en heeft meer dan 1200 medewerkers en ruim € 13 miljard onder beheer. De focus was en is het realiseren van positieve maatschappelijke impact naast een bescheiden maar stabiel winst.

Daarnaast ben ik oprichter en voorzitter van de ‘Global Alliance for Banking on Values’ (40 banken wereldwijd) en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Banken namens de kleine- en buitenlandse banken. Verder ben ik voorzitter van de RvT van MVO Nederland.

Mijn ervaring en expertise ligt op de terreinen duurzaamheid & MVO en als voorzitter van de Raad van Bestuur leidinggeven aan een sterk groeiende, waarde-gedreven onderneming met een Nederlandse én buitenlandse vestigingen (BE, DE, ES, UK en FR)

Peter Blom wil zich, vanuit zijn rol als aanjager van NL2025, op persoonlijke titel inzetten als mentor.

Mijn (voormalige) bedrijf: Triodos bank