Na een gedegen studie werd ik al jong ondernemer. Na ruim 40 jaar ondernemen gaat het bedrijf langzamerhand over naar de ‘next generation’. Een mooi vooruitzicht want er zijn nog heel veel mogelijkheden voor Claus. Op dit moment concentreer ik mij daarom op de toekomst van Claus Company. In plaats van day to day operations, het overlaten aan anderen. Ook een kunst opzich. Ik leer steeds meer, door vooral te luisteren.

Bedrijfsactiviteiten

Ik ben mede-eigenaar van Claus Company. Tot 2019 heb ik ruim veertig jaar met mijn broer met veel passie en plezier leiding mogen geven aan dit mooie familiebedrijf. Het nooit stilstaande bedrijf is uitgegroeid tot een vooruitstrevend horecaconcern bestaande uit het Courtyard by Marriott Hotel Amsterdam Airport, Papa’s Beach House en het Claus Center (met o.a. BARRACA Rodizio Grill & Bar, een bowlinghal, faciliteiten voor events en congressen, escape rooms en het Casino Admiral) in Hoofddorp en het Element Hotel in Amsterdam.

Wat heb ik geleerd als ondernemer

Ik heb veel meegemaakt. Veel gedaan. Veel mislukkingen, vaak mazzel, maar al met al een succesvol en gezond bedrijf opgebouwd. De balans tussen zaak en privé is het trouwens het belangrijkste, want er is meer in het leven dan alleen de zaak.