Webinar | de kracht van het sales playbook

André Hagelen trapte het programma af met een plenaire kick-off over de kracht van het Sales Playbook. Vervolgens konden deelnemers kiezen uit twee van de vier breakoutsessies die gegeven werden door specialisten:

• Jaap Schepers (Afdeling online): Marketing Automation
Wessel Berkman (De Commerciële Revolutie): Klantenbinding
• Remco van der Sluis (Scale-up Company): Strategische klantkeuze
• Tarek Reslan (Growth Tribe): Growth mindset

De kracht van het Sales Playbook
Sales is niet meer wat het was. Door het internet is het salesproces veranderd. Klanten zijn veel beter op de hoogte van wat er allemaal is en de concurrentie is moordend. Alles en iedereen is veel zichtbaarder. Bovendien moet je als bedrijf tegenwoordig een specialist zijn op gebied van online marketing. Die competentie heb je als bedrijf misschien niet meteen ontwikkeld maar is een must om te overleven.

Er zijn twee vragen die centraal staan in het salesproces:

1) De vraag vanuit jouw bedrijf: Wat is het specifieke probleem dat ik op een unieke manier oplos voor mijn perfecte klant?
2) De vraag vanuit klantenperspectief: Waarom zou ik veranderen, waarom nu en waarom jij?

Het doel van het Sales Playbook is om sales eenvoudiger, leuker en succesvoller te maken. Het is bovendien een bewezen methode: met kleine veranderingen een enorme impact creëren. Het Sales Playbook is een digitaal document waarin je alles over je salesproces vastlegt: methodes, systemen, processen, afspraken etc. Vaak is het zo dat iedereen binnen een bedrijf sales op zijn/haar eigen manier doet en dat wil je voorkomen. Je wil met elkaar afstemmen wat de beste methode is en dat is vervolgens de rode draad voor iedereen.

De voordelen van een Sales Playbook:

1) Je borgt kennis en ervaring
2) Je brengt structuur aan in je salesproces (alle neuzen één kant op)
3) Je maak sales leuker, eenvoudiger en 2-5 keer succesvoller

Benieuwd naar wat André Hagelen nog meer hierover te vertellen heeft? De plenaire sessie kan je hier terugkijken.