Nieuwe boekentips van Suleyman Gogus

50 verdienmodellen – Jeannet Bathoorn en Petra Iuliano

50 verdienmodellen raad ik aan voor MKB ondernemers die met dezelfde omzet betere resultaten willen behalen. Grootste valkuil voor veel ondernemers is dat ze gefocust zijn op omzet en niet op winst. Omzet is voor een startend bedrijf belangrijk om meer ”body” te krijgen. Daarmee bedoel ik een portfolio opbouwen, een netwerk opbouwen, minimale omzeteisen behalen voor tenders, investerdeers, kredietverstrekkers etc. Maar als je wilt groeien, moet je resultaten behalen. Resultaten voor een gezonde financiële organisatie, investeringen, opleidingen, goede doelen etc. Dan moet je je focussen op de verdienmodellen van je bedrijf.

In dit boek vind je het antwoord op de ”waarom je doet, wat je doet” vraag. Wat zijn soorten (sllimme) inkomstenstromen? Praktische modellen zoals de empathy map helpen je op weg. Een verdienmodel toepassen gaat natuurlijk niet vanzelf. Je moet het gedegen voorbereiden en aan de voorwaarden voldoen. Dat staat allemaal in het eerste deel van het boek.

Vervolgens zie je maar liefst vijftig verdienmodellen met voor- en nadelen en advies over het maken van de juiste afweging. Met diverse casussen uit de praktijk, slimme combinaties van online/offline verdienmodellen, rekenvoorbeelden, stappenplannen, methodes etc.