Boekentips ondernemerschap

Naar een gezond groeibedrijf in 5 stappen – Justin Jansen  & Tom Mom
Een boek die je meeneemt achter de schermen bij de meest succesvolle groeibedrijven van Nederland, denk aan; Takeaway, Coolblue, Jumbo en YoungCapital. Wat kun je als ondernemer van hen leren en wat voor praktische tools kunnen wij toepassen? Het boek ‘Naar een gezond groeibedrijf in 5 stappen’ staat vol met tips en tools voor het bouwen van een toekomstbestendig bedrijf. Het creëren van een onderneming die steeds slimmer en sterker wordt, die zich blijft focussen op de toekomst en continue aan het vernieuwen is. 

Who Not How – Dan Sullivan
Deze tip komt van topondernemer Robert Buijtenhuis; Who Not How van Dan Sullivan.  Als we iets gedaan willen hebben, zijn we getraind om onszelf af te vragen: ‘Hoe kan ik dit doen?’. Welnu, volgens Dan Sullivan is er een andere vraag die we onszelf moeten stellen, namelijk; ‘Wie kan dit voor mij doen?’. In dit boek leer jij hoe je als ondernemer een succesvol bedrijf op kan bouwen zonder dat dit ten koste gaat van jezelf. Het boek leert je om te denken in mogelijkheden om zo je doelen te bereiken en je ambities waar te maken. Daarnaast richt het boek zich op het trainen van de hersenen om zo jezelf actief te maken in je omgeving en via deze weg de eindeloze verbindingen tussen jezelf en mensen om je heen te creëren.

Your Brain at work – Dr. David Rock
Ook deze tip komt van Robert Buijtenhuis; Your brain at work van Dr. David Rock. Dr. Rock is een expert op het gebied hersenfunctionaliteiten specifiek voor de werkomgeving. In dit boek neemt hij de lezer mee in zijn onderzoek naar de hersenspinsels van twee werkenden. Samen met de lezer kijkt hij als het ware in de hoofden van een modern koppel die beiden hun eigen carrière hebben. Via deze weg onderzoekt hij hoe beide partners hun werkdagen beleven en onthult hij hoe een meer genuanceerd begrip van de hersenen ons in staat kan stellen ons dagelijks leven te beteren in het organiseren prioriteiten stellen en herinneren te ordenen.

Schaamteloos delegeren – Taco Oosterkamp
‘Ik kan het zelf beter.’ — ‘Ik kan het sneller.’ — ‘En ze doen het toch niet zoals ik het wil.’ Klinkt dit bekend in de oren? Delegeren is misschien wel de belangrijkste vaardigheid die moderne leiders, directeuren, managers en ondernemers nodig hebben. Maar er wordt nog veel mee geworsteld. Schaamteloos delegeren is een heerlijk leesbaar managementboek, ideaal om te lezen tijdens het paasweekend. De schrijver geeft veel praktische tips, maar legt ook uit welke methodes en concepten erachter zitten. Dit boek is getipt door Arjan Buijtenhuis.

How to Avoid a Climate Disaster – Bill Gates
Wie kent hem niet, Bill Gates. Maar heb jij ook al zijn boek gelezen? In ‘How to Avoid a Climate Disaster’ schetst Gates een helder beeld van de klimaat uitdagingen waar we heden ten dagen voor staan. De titel zegt het al, hoe kunnen wij een klimaatramp vermijden? In dit urgente en gezaghebbende boek zet Gates een veelomvattend, praktisch maar vooral een toegankelijk plan uiteen over hoe de wereld op tijd de uitstoot van broeikasgassen tot nu kan reduceren om zo een klimaatramp te voorkomen. Dit boek zit vol met inspiratie en nieuwe inzichten die Gates de lezer voorlegt doordat hij zijn kennis van o.a. innovatie deelt en laat zien wat er nodig is om nieuwe ideeën op de markt te krijgen.

We zijn ook benieuwd naar wat jij op dit moment aan het (her)lezen bent? Hoe helpt het jou? En zou het andere groei-ondernemers kunnen helpen? Laat het ons weten op onze diverse social media platforms! Twitter, Linkedin, Facebook en Instagram.